Nordjylland

Politiet sigter arbejdsgiver for fusk med feriepenge

Aalborgensisk arbejdsgiver slås med konkurs, og er nu også i politiets søgelys

Arkivfoto

Arkivfoto

NORDJYLLAND:Sagerne om udnyttelse af udenlandske studerende fortsætter, fortæller DR P4 Nordjylland.

I forvejen er en af arbejdsgiverne i Nordjylland under konkurs, og politiet skal nu også efterforske, om han har overtrådt ferieloven. Det drejer sig om Tomas Kibisa fra Aalborg, der ansætter udenlandske studerende til rengøring.

Vicepolitiinspektør Frank Olsen bekræfter over for DR P4 Nordjylland, at Nordjyllands Politi har rejst sigtelse om overtrædelse af ferieloven på grund af manglende indbetaling af feriepenge til tre kvindelige studerende.

Konkursramt

Der kører samtidig en konkurssag mod arbejdsgiveren, Tomas Kibisa, idet Skifteretten i Aalborg afsagde konkursdekret over hans firma 21. juni i år. Rengøringsfirmaet hed før Kibista Kvalitetsrengøring men nu Klasik A Aps. Fagforeningen 3F har opgjort, at de tre kvinder tilsammen har mere end 70.000 kroner til gode i løn og feriepenge.

Det var også fagforeningen 3F, der anmeldte Tomas Kibisa for at have overtrådt ferieloven. Lønnen skal nu hentes hos garantifond.

Hos 3F er Kurt Frederiksen formand for afdelingen privat service, hotel og restaurant i Aalborg.

- At politiet nu sigter ham, hjælper vores bevisbyrde over for Lønmodtagernes Garantifond, hvorfra kvinderne nu skal have deres løn, siger Kurt Frederiksen til DR P4 Nordjylland.

Tomas Kibisa har ingen kommentarer, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra hans advokat.

Feriepenge er et lovkrav

Ifølge vicepolitiinspektør Frank Olsen erkender arbejdsgiveren, at han har beskæftiget de tre kvindelige studerende, men nægter at have haft noget at gøre med deres løn og feriepenge.

- Men Kibisa er direktør og har dermed ansvaret, siger Frank Olsen til DR P4 Nordjylland..

Ifølge Kurt Frederiksen fra 3F er der flere arbejdsgivere, der som Tomas Kibisa forsøger at undgå feriepenge.

I maj i år fik en anden aalborgensisk arbejdsgiver, Bogø Sandwich ved Mohammed Ell-Hajj, en bøde på 3000 kroner for overtrædelse af ferieloven.

- De prøver at skrive feriepengene ud af kontrakterne, men feriepenge er et krav i loven, påpeger 3F’s Kurt Frederiksen.

- Og når arbejdsgiverne ikke betaler feriepenge ifølge loven, så er det 12,5 procent af lønnen, de stikker i egen lomme, lyder det fra ham.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.