Politiet slår alarm: Folk sviner os til

Betjente i Østjylland har oplevet verbale eller fysiske overgreb ti gange denne weekend. Nu siger de fra.

Politiet slår alarm: Folk sviner os til

Der bliver råbt bøsserøve og pansersvin til landets politibetjente, mens de er på arbejde. De bliver sparket, spyttet og truet på livet, men nu er det nok.

I løbet af denne weekend er betjente ved Østjyllands Politi blevet udsat for verbale eller fysiske overgreb ti gange, skriver de i en pressemeddelelse.

- Det er fuldstændig urimeligt, at vores betjente bliver udsat for sådanne overgreb, siger politiinspektør og leder af beredskabet, Morten Anker Jensen.

- De skal kunne udføre deres arbejde uden at risikere at blive overfaldet på den ene eller anden måde, fortsætter han.

Politiet forsøger at sætte hårdt ind overfor overgrebene, og der er allerede rejst sigtelse i samtlige sager fra weekenden. Her kan de sigtede se frem til en bøde på omkring 1500 kroner eller en fængselsstraf for de grovere sager med vold og trusler.

- Det er en rigtig træls tendens, vi ser lige nu, og som vi også slår hårdt ned på. Betjentene har fået besked på at rejse sigtelse, lige så snart de oplever noget i den stil, så vi sender et stærkt signal om, at vi ikke finder os i det, siger Morten Anker Jensen.

I weekendens døgnrapport kan man se, at betjentene er blevet råbt pansersvin, bonderøve eller fucking magtliderlige ind i hovedet. Derudover er en betjent blevet sparket på, en er blevet spyttet i hovedet og en er blevet verbalt truet på livet.

Episoderne er alle taget fra nattelivet, og det er som regel unge ophidsede og fulde mennesker, der begår overgrebene, fortæller Morten Anker Jensen, som håber, at han ved at fortælle om weekendens episoder kan få folk til at tænke sig mere om.

Ud over weekendens sager har politiet i øjeblikket flere kørende, hvor betjente er blevet svinet til på Facebook eller opsøgt på gaden i deres fritid.

- Det er jo mennesker, man har med at gøre, og de er der faktisk for at hjælpe, siger Morten Anker Jensen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.