Politiet slår til mod ny bandesammenslutning

15 bandefolk er anholdt i stor politiaktion, men udbyttet ved ransagninger var beskedent.

Politiet slår til mod ny bandesammenslutning

I en storstilet aktion efter længere tids efterforskning ransagede politiet tirsdag 42 adresser og anholdt i alt 15 personer.

Aktionen var først og fremmest rettet mod det, som politiet kalder "ledende og toneangivende" medlemmer af bandesammenslutningen Loyal To Familia (LTF).

LTF består af tidligere medlemmer af bander i Skovlunde, Tingbjerg, Kokkedal og Blågårds Plads. Mange af den senere tids knivoverfald og skyderier menes at have bund i en konflikt mellem LTF og banden Værebros Hårde Kerne (VHK).'

- Vi er gået målrettet efter de formodede gerningsmænd til drabsforsøg, vold, røveri og afpresning, fortæller politiinspektør Jørgen Skov på et pressemøde.

- Med aktionen har vi sendt et signal om, at vi ikke vil acceptere de ting, som er foregået på det seneste. Samtidig har vi talt med flere af de anholdte om muligheden for at komme ud af bandemiljøet, fortsætter han.

Af de 15 anholdte, der er mellem 18 og 26 år, vil de 11 blive krævet fængslet i grundlovsforhør. En fremstilles tirsdag eftermiddag, mens de 10 sidste fremstilles onsdag.

Seks af de anholdte sigtes blandt andet for et groft overfald på Rådvadsvej i Københavns Nordvestkvarter. Her blev to mænd overfaldet, stukket otte gange med kniv og tævet med baseballbat af 10 mænd, der kom kørende i tre biler.

En sigtes for overfaldet på en ung mand på Teknisk Skole på Rebslagervej, også i nordvestkvarteret. Manden blev overfaldet af fire maskerede mænd og stukket ni gange med en kniv.

Desuden er tre anholdt for afpresning mod bordeller på Roskildevej og Finsensvej - ved sidstnævnte blev der affyret to skud mod hoveddøren.

Trods de mange anholdelser var resultatet af politiets ransagninger noget pauvert: en pistol, noget ammunition, lidt stoffer og penge.

- Det er vores klare forventning, at anholdelsen af de toneangivende og mest aggressive bandemedlemmer vil lægge en dæmper på konflikten, siger politiinspektør Jørgen Skov.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.