Retspleje

Politiet smølede med overgrebssager

Sager om overgreb lå stille i månedsvis hos flere politikredse. Nu sidder 31-årig tiltalt i sagen

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

KØBENHAVN:I månedsvis lå sager om seksuelle overgreb hen i flere politikredse trods anmeldelser fra flere teenagepiger. Endda var mindst en af pigerne i stand til at udpege gerningsmanden.

Det kom frem mandag ved Retten på Frederiksberg, hvor en 31-årig mentalt handicappet mand sidder tiltalt for overgreb mod otte piger.

- Adskillige piger har rettet henvendelse til deres lokale politi og anmeldt forholdene, men af uransagelige grunde er der ikke blevet gjort noget ud af det, fortæller anklager Anne Birgitte Stürup under sin indledende forelæggelse af sagen.

Sagens første forhold drejer sig om, at den 31-årige tilbage i januar 2011 havde samleje med en pige, som på det tidspunkt kun var 13 år gammel.

Allerede kort efter overgrebet blev sagen anmeldt til Midt- og Vestsjællands Politi, og pigen blev også afhørt.

Men det var først hen mod årets slutning, at politiet for alvor fik gjort noget ved sagen. Det skete, efter at Københavns Politi kom på sagen.

Københavns Politiet kom ind i sagen efter anmeldelser fra to piger, som ifølge sagens anklageskrift blev forulempet i mandens lejlighed i Brønshøj.

I december 2011 blev manden anholdt, og hans lejlighed blev ransaget, og derefter blev manden løsladt igen. Politiet gennemgik mandens computer og mobiltelefon og fandt frem til, at manden havde haft kontakt til adskillige unge piger.

Herefter gik politiet i gang med at kontakte pigerne, og det er nu endt med, at der er rejst tiltale for overgreb mod otte af pigerne, som var i alderen 13-17 år.

I februar 2012 blev manden så anholdt igen, og denne gang blev han også varetægtsfængslet i surrogat på institutionen Koefoedsminde i Rødby.

På grunden af mandens psykiske handicap vil anklageren forlange manden anbragt på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.