Politiet snupper Christiania-hash til 17 millioner

Hash til en værdi af 17 millioner kroner beslaglagt på Christiania i januar af politiets særlige Task Force.

4. februar 2013 14:03 - Opdateret 4. februar 2013 14:04

Politiet snupper Christiania-hash til 17 millioner

Januar har været hård for pusherne på Christiania, vurderer Task Force Pusherstreet, TFP, under Københavns Politi. Bare i januar har politiet beslaglagt hash til en værdi på gaden til 17 millioner kroner.

- Det er en markant stigning i forhold til de første måneder, vi har været i gang i Task Force Pusherstreet, siger lederen af TFP, vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen.

Samlet har Task Forcen beslaglagt 14.879 joints i januar og i alt taget 132 kilo hash og 62 kilo skunk ud af pushernes hænder.

Hvis man antager at gennemsnitsprisen på både hash og skunk er 50 kroner per gram og en joint koster 50 kroner, svarer beslagets størrelse til omkring 17 million kroner.

Da Task Force Pusherstreet for nylig beslaglagde en del kanonslag, fandt man tre kanonslag, der var tilvirket som en slags bombe med cirka 400 hardballkugler.

- Desværre har vi fundet skarpladte våben og andre effekter, der viser, at de organiserede kriminelle i og omkring Pusherstreet ikke sådan uden videre har tænkt sig at opgive det lukrative salg af hash, fortæller Poul Kjeldsen.

- Det er helt uacceptabelt og stærkt bekymrende, at de kriminelle opbevarer våben og andet, der i en skarp situation er livsfarlige for de polititjenestemænd, der passer deres arbejde, lyder det.

Ud over hash har politiet også beslaglagt 22 ulovlige våben. Det drejer sig om alt fra slagvåben over flere stikvåben og fem pistoler, hvor de to var skarpladte.

Politiet narkometer har snuppet 168 narkopåvirkede bilister ved Christiania.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...