Retspleje

Politiet søger mand der kontaktede pige på legeplads

En fremmed mand bad 13-årig pige oplyse alder, navn og bopæl. Bagefter løb han efter hende

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

SVENDBORG:Fyns Politi søger vidner, der måske kender en mand, som onsdag aften klokken 19.45 antastede en 13-årig pige på en legeplads på Søgårdsvej i Svendborg, da hun var ude at lufte sin hund.

Manden henvendte sig til pigen, mens hun sad på en gynge, og spurgte til hendes alder, navn og bopæl. Pigen blev bange, så hun svarede ikke, men løb væk. Manden løb efter hende, men forsvandt, da hunden begyndte at gø ad ham.

Pigen har fortalt politiet, at manden løb med den ene hånd på ryggen, som om han gemte noget for hende.

I forvejen efterforsker Fyns Politi to sager, hvor en mand sidste år bortførte to piger og udsatte dem for seksuelle overgreb i henholdsvis Øster Skerninge og Refsvindinge med tre ugers mellemrum.

I disse sager har politiet en dna-profil på gerningsmanden, der imidlertid ikke er fundet.

Men der er umiddelbart ikke noget, der knytter den nye sag fra Svendborg til de ældre sager, siger efterforskningsleder Henrik Justesen, Fyns Politi, til Ritzau.

Heller ikke vicepolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fra lokalpolitiet i Svendborg, der efterforsker den nye sag, kæder sagerne sammen.

- Vi er opmærksomme på de andre sager. Der er ikke umiddelbart noget, der linker sagerne sammen, men vi vil gerne have opklaret sagen fra Svendborg, så vi kan få vished for, at de ikke hænger sammen, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Politiet efterlyser vidner, som har set manden, der talte dansk uden accent. Han beskrives som 175-180 centimeter høj, tynd og med en mørk skægstreg under hagen fra øre til øre.

Han havde en kort lys gul jakke på og en mørk kasket.

Manden kørte i en lille mørk, enten blå eller sort, bil med en antenne på taget over forruden. I antennen var der bundet en lille hvid snor.

- Hvis nogen kan kæde signalementet og oplysningerne om bilen sammen, kan de måske hjælpe os med at finde ud af, hvem han er, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Folk, der kender noget til manden og bilen, eller som eventuelt har set noget i området omkring Søgårdsvej ved Søgårdsvænget, kan kontakte Fyns Politi på 114.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst