Politiet søger vidner til Vesterbrodrab

Efter kioskdrab på Vesterbro i København præciserer politiet beskrivelsen af to mænd, der holdt øje med ofret.

Politiet søger vidner til Vesterbrodrab

Politiet har fået mange tip fra vidner efter drabet natten til onsdag på en 48-årig pakistansk kioskejer på Vesterbro i København.

Men endnu er politiet ikke kommet på sporet af den mand, der passede kioskejeren op på gaden og bagefter skød ham på klos hold. Derfor kommer politiet nu med mere præcise oplysninger om to mænd, hvoraf den ene kan være drabsmanden.

Drabet skete onsdag klokken 0.30 på Matthæusgade lige i nærheden af den dræbtes kiosk på Enghavevej, som han netop havde forladt ved lukketid.

Politiet vil gerne i kontakt med flere vidner, der omkring midnatstid og frem til lige efter drabet har set mistænkelige personer eller biler i området omkring Matthæusgade og den nærliggende Tove Ditlevsens Plads.

Efterforskerne er ikke mindst interesseret i oplysninger om, hvordan gerningsmanden og eventuelle hjælpere er kommet væk fra stedet efter drabet.

- Vi interesserer os for gerningsmandens - eller gerningsmændenes - videre flugtrute. Vi ønsker at vide, om de flygtede til fods eller i bil, og om der i øvrigt var mistænkelige køretøjer i området, siger Hans Erik Raben fra drabsafdelingen hos Københavns Politi..

Kioskejeren var i august sidste år sigtet og varetægtsfængslet for drabet på Tamur Asghar foran moskeen på Amerikavej på Vesterbro i København.

Han blev siden renset for mistanke i den sag. Men politiet mener, at drabet på kioskejeren kan hænge sammen med den gamle sag, og at der kan ligge et hævnmotiv bag nedskydningen, som ligner en likvidering.

- Det er helt naturligt, at vi blandt andet kigger i retning af drabet på Amerikavej. Der er en stor personkreds, som vi kigger igennem, men vi ser også i andre retninger, siger Hans Erik Raben.

Foreløbig mener politiet, at kioskejeren blev udspioneret inden drabet. Vidner har set to personer sidde på nogle bænke en halv times tid forinden. Den ene af disse mænd kan være gerningsmanden.

Han beskrives som 25-30 år, cirka 185 centimeter høj, meget mørk i huden og muskuløs. Han havde mørke bukser på med noget hvidt på baglommerne og en mørk hættetrøje med hætten trukket op.

Signalementet af den anden mand er mere sparsomt. Han beskrives som mørk i huden, cirka 170 centimeter høj og iført mørkt tøj.

Efter skyderiet løb gerningsmanden i retning mod Enghavevej og Tove Ditlevsens Plads. To mænd er set ved Frederiksstadsgade og Haderslevgade, men her forsvinder sporet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.