Politiet vil fængsle svensker for vold mod betjente

En 19-årig svensker skal fremstilles i grundlovsforhør efter at have kastet kanonslag mod politiet.

Politiet vil fængsle svensker for vold mod betjente

Det var en ung svensk mand, der gik voldsomst til værks, da han sammen med en gruppe andre aktivister forsøgte at overdøve en islamkritisk demonstration, der blev afholdt lørdag formiddag i København.

For mens 32 andre aktivister er blevet løsladt, må han som den eneste tilbringe natten i en celle og forberede sig på at møde en dommer i Københavns Dommervagt i løbet af søndagen.

- Alle er løsladt på nær en, som vil blive fremstillet for vold mod tjenestemand. Det er en 19-årig svensk mand. Han bor i Sverige.

- Han har kastet med kanonslag mod politiet. Det har han gjort fem gange, og det har vist sig, at han er tæt på at ramme politiet. Men der er ikke nogen, der er kommet til skade, siger den centrale efterforskningsleder Sajjad Haider, Københavns Politi.

Kampklædt politi anholdt lørdag formiddag de 33 aktivister i Vendersgade og tilstødende gader i nærheden af den anmeldte demonstration, der blev holdt af den islamkritiske forening Stop Islamiseringen af Danmark.

De 33 personer, der blev anholdt, blev blandt andet taget med på stationen, fordi de ikke efterkom politiets ordrer om ikke at forstyrre den anmeldte demonstration.

- 30 af dem er blevet sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, en er sigtet for hærværk, og en er både sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for noget fyrværkeri, siger Sajjad Haider.

Den 19-årige svensker sigtes for hele fire forhold:

- Han bliver sigtet for vold mod tjenestemand, han bliver sigtet for maskeringsforbud, for hærværk mod en bil, som han løb hen over, og så bliver han sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger, siger efterforskningslederen.

Den anmeldte demonstration handlede om, hvad Stop Islamiseringen af Danmark opfatter som muslimsk forfølgelse af jøder i Danmark.

100 aktivister havde fulgt en opfordring fra Antifascistisk Aktion om at møde op til en "larmedemonstration" for at "overdøve" budskaberne fra den anmeldte demonstration.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.