Politiet vil stramme op

Forslag om effektivisering skaber utryghed hos betjente

Færre politihunde er et af forslagene.Arkivfoto

Færre politihunde er et af forslagene.Arkivfoto

NORDJYLLAND:Politiets drift skal optimeres. Det mener politiet selv, som derfor arbejder med 50 forslag om effektiviseringer på landsplan.

Det vil betyde andre arbejdsopgaver og måske andre arbejdssteder for en del betjente, og det skaber utryghed hos dem.
Det oplyser Jens Jørgen Møller Nielsen, fællestillidsmand hos Nordjyllands Politi, til NORDJYSKE Stiftstidende tirsdag.
- Dette er ikke pålagt politisk. Det er politiets ledelse, der vil optimere vores drift, så vi kan få mest muligt ud af de penge, der er til rådighed til gavn for hele samfundet, understreger fællestillidsmanden.

Færre hunde

Endnu er der ikke klarhed over alle 50 forslag, men Jens Jørgen Møller Nielsen håber, at det bliver der i slutningen af september. Blandt de forslag, der er kommet frem, er en nedskæring i hundeafdelingen, så politiet siger farvel til 15 procent af hundene på landsplan. I Nordjylland drejer det sig om 4-5 hunde.

Et andet forslag er at samle medarbejdere i to kriminaltekniske centre, et i øst og et i vest, enten Fredericia eller Aarhus. Det vil betyde, at en del arbejdsopgaver principielt flyttes fra Aalborg.

Giver usikkerhed

- Det er klart, det skaber usikkerhed og utryghed. Hvem rammer det? Det påvirker kollegaerne meget i dagligdagen, siger tillidsmanden.

Endelig arbejdes der med en ide om at beskære antallet af motorcykler med en tredjedel. Det vil give en besparelse på fire millioner kroner.
- Jeg ved endnu ikke, om disse forslag er godt eller skidt. Det kommer jo an på, hvad man vil bruge pengene fra effektiviseringen til, siger fællestillidsmanden.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.