Politiet vogter ved begravelsen

Begravelsen af den 37-årige jøde Dan Uzan, der mistede livet natten til søndag, er onsdag eftermiddag i gang

Dan Uzan, det jødiske offer for weekendens terrorangreb på den jødiske Synagoge i København , bliver begravet idag 18. Februar. Til stede var sørgende danskere, familie og medlemmer af Det jødiske Samfund. Ceremonien blev overvåget af svært bevæbnet politi og sikkerhedsstyrker. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
København 18. februar 2015 15:40 - Opdateret 19. februar 2015 11:25

KØBENHAVN: Politiet er onsdag eftermiddag massivt til stede ved den jødiske kirkegård Mosaisk Vestre Begravelsesplads i Københavns sydhavn.

Her er begravelsen af den 37-årige jøde Dan Uzan i gang. Det var ham, der natten til søndag blev dræbt af skud i hovedet foran en synagoge i København.

Kort før klokken 14 strømmede mange hundrede - måske tusinder - mørkklædte mennesker mod indgangen til kirkegården og det rødstenede kapel.

I den lille bygning var der langt fra plads til alle. En stor gruppe mennesker måtte stå udenfor, mens ceremonien fandt sted.

Klokken 14.45 forlader de mange deltagere kapellet. Den store flok bevæger sig nu langsomt mod selve begravelsespladsen, hvor jordfæstelsen foregår. Foran sig skubber de kisten.

Uniformerede betjente ved indgang

Samtidig står uniformerede betjente langs veje og ved indgangen til kirkegården.

I nærheden står tungt bevæbnet politi i grønne uniformer og med skudsikre veste. Gennem en kikkert studerer de nærliggende boliger med ryggen mod begivenheden.

Betjente har desuden taget opstilling på toppen af en gul boligblok, hvorfra de spejder ud over kirkegården.

Ud over pårørende, politi og presse er også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S) på plads.

Dermed vil regeringstoppen igen markere, at man står sammen med jøderne i Danmark mod terror. Det er også tidligere sket i forbindelse med blandt andet mindehøjtideligheden mandag aften i Fælledparken i København.

Tre skudt

Det var foran synagogen i Krystalgade, at angrebet natten til søndag fandt sted.

En gerningsmand forsøgte angiveligt at få adgang til synagogen, hvor der blev holdt en konfirmationsfest med 80 gæster.

Mindst to politibetjente og 37-årige Dan Uzan stod vagt, da gerningsmanden gik til angreb. De to betjente blev såret, mens Dan Uzan mistede livet.

/ritzau/

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...