Nordjylland

Politiets nye fotovogne kan ikke måle motorcykler

Fartsyndere på motorcykler går fri, når politiets nye ATK-vogne måler hastigheder på vejene

Foto: Jesper Thomasen

Foto: Jesper Thomasen

NORDJYLLAND:Motorcyklister slipper for bøder, når de kører for stærkt forbi politiets nye fotovogne, for laserapparaterne i de nye vogne fanger ikke al trafik.

- Køretøjerne er simpelt hen for små til, at vi får tilstrækkelig refleksion på udstyrets laserudstyr, siger vicepolitiinspektør Ole Juul Schmidt fra Nordjyllands Politi til TV2 Nord.

De ti nye fotovogne, også kaldt ATK’er - Automatisk Trafik Kontrol - har været på vejene siden februar.

De blev indført for at forbedre trafiksikkerheden. Men nu viser det sig altså, at de slet ikke måler motorcykler.

TV2 Nord har fået aktindsigt i bøderne, som de nye fotovogne har udskrevet. I perioden fra 1. februar til 30. juni har fotovognene i Nordjylland fanget i alt 10.538 fartsyndere, som efterfølgende har fået bøder. Alle bøderne er udskrevet til bilister.

Politiets tidligere fotovogne kunne godt måle hastighed og fotografere motorcyklerne, men disse vogne er udfaset på grund af forældet udstyr.

- Det er da træls, at det ikke fungerer optimalt, og det har vi selvfølgelig gjort opmærksom på. Jeg kan ikke sige, om det fungerer om to uger eller to måneder, men man er opmærksom på den udfordring, vi står i her, siger Ole Juul Schmidt til TV2 Nord.

Ole Juul Schmidt understreger, at manglen ved ATK-vognene ikke giver fri hastighed til motorcyklister. De bliver stadig kontrolleret af patruljevogne og håndholdt laser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.