Politifangst: 120 sager om hash på Roskilde

Politiet har bogført 120 sager, hvor der er beslaglagt hash eller andre rusmidler på årets Roskilde Festival.

Politifangst: 120 sager om hash på Roskilde

Politiet på årets Roskilde Festival har allerede noteret 120 sager, hvor der er beslaglagt hash eller lignende rusmidler fra festivalens gæster.

Det svarer nogenlunde til niveauet fra sidste år på samme tidspunkt af festivalen.

- Der er tale om mindre sager, men vi har fået fat i både hash, ecstasy og lidt kokain, siger vicepolitiinspektør Per Heide Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- I tre tilfælde har vi fået fat i folk, der solgte videre til andre, tilføjer han.

Politiet har været haft særlig opmærksomhed på området, efter at en 20-årig svensk mand mandag faldt om og døde, formentlig af et krystallignende stof, han havde indtaget.

Det fik politiet og festivalen til at advare gæsterne om, at et farligt stof kunne være i omløb, men det er dog endnu ikke endeligt fastlagt, hvad den unge svensker døde af.

Han bliver obduceret i løbet af tirsdagen, oplyser politiet, der stadig forsøger at finde frem til den eller de personer, der kan have solgt stoffet til den nu afdøde mand.

Ud over den afdøde svensker blev yderligere tre gæster bragt på sygehuset med forgiftninger mandag. To af dem var dog alkoholrelateret, og alle er siden udskrevet.

Bortset fra hashsagerne er har det foreløbig været småt med lovbruddene på festivalens område.

Der har som sædvanlig været adskillige anmeldelser af tyverier på især campingpladsen. 70 af slagsen er det blevet til mod 95 sidste år på det her tidspunkt.

Dertil kommer dog godt 30 anmeldelser om lomme- eller tasketyverier fra vandrende festivalgæster.

Også to røverier er det blevet til, ligesom en ung fulderik uddelte knytnæveslag til den blå luft, dog i så tilpas nærhed af en gruppe festvalvagter til, at han røg til afkøling på politistationen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.