Politifolk: Frygter A-og B-hold med ny kort politiuddannelse

Ny uddannelse skal afhjælpe politiets ressourceproblemer. Bevogtningsopgaver har drænet kredse for mandskab.

Ritzau
Politforbundets formand Claus Oxfeldt Foto: Free/Jakob Boserup
14. november 2016 21:35

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, kalder udspillet om politikadetter, der har til hensigt at aflaste politiet, for en panikløsning.

- Vi er ikke med, hvis der er tale om et B-politi. Kun hvis der er tale om en ordning, hvor man senere har mulighed for optagelse i det "rigtige" politi, kan det være interessant for os, siger han.

- Det er en styrke ved politiet generelt, at vi har et enhedspoliti. Der er uddannet ens og kan påtage sig samme opgaver.

Mandag aften kunne TV2 fortælle, at der forhandles i Finansministeriet om en politiuddannelse, der skal supplere det nuværende politikorps med kadetter, der med en halvårlig uddannelse skal stå for bevogtningsopgaver. Til sammenligning tager det to år at blive politibetjent efter den uddannelse blev forkortet sidste år.

Claus Oxfeldt slår fast, at udspillet om de nye kadetter ikke er en idé, der på nogen måde er kommet fra Politiforbundet. Til gengæld så han hellere, at man havde udvidet den faste politistab og fik ansat flere betjente.

- Man skulle have lyttet til os for længe siden. Så var man fri for den situation, vi står i nu, hvor det mest af alt minder om panik før lukketid. Det er hårdt for mig, at vi nærmest er nødt til at udøve vold på os selv, for at få det til at hænge sammen ude i kredsene.

Spørgsmål: Men er det ikke netop en fremstrakt hånd, som I nu får. I bliver vel fritaget for nogle af de opgaver, som dine politimedlemmer ikke synes mest om?

- Det kan du sige. Men man kunne have fundet løsninger for år tilbage. Men vi må nu prøve og se, hvad der ligger i det her, siger Claus Oxfeldt.

Hvis forslaget om de nye politikadetter går igennem, ventes det, at de nye betjente i høj grad skal stå for bevogtningsopgaver, hvor de skal aflaste de trængte politikredse, der har afsat mandskab til bevogtningsopgaver i hele landet.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...