Politifolk i protest: Fotovogne koster folk fra gaden

Tillidsfolk påpeger, at der kommer færre politifolk på gaden på grund af nye vogne

Det koster politifolk på gaden, når de nye fotovogne skal bemandes, påpeger tillidsmænd hos politiet. Foto:

Det koster politifolk på gaden, når de nye fotovogne skal bemandes, påpeger tillidsmænd hos politiet. Foto:

SØNDERJYLLAND:Det koster politifolk på gaden, at politiets nye fotovogne skal bemandes.

Det siger flere tillidsfolk hos Syd- og Sønderjyllands Politi, selv om Rigspolitiet har lovet, at de nye fotovogne ikke går ud over bemandingen på stationerne.

Det skriver DR Syd torsdag.

Og formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, bakker de syd- og sønderjyske tillidsmænd op. Han siger, at det er manipulation, når Rigspolitiet hævder, at der følger flere ansatte med fotovognene.

- Vi får ikke tilført ekstra ressourcer på den her konto. Tværtimod er vi siden 1. janaur 2011 blevet over 500 politifolk færre frem til i dag. Jeg vil gerne have at vide, hvor man tryller de politifolk op, for det er ikke nogen, jeg kender til, siger han til DR Syd.

Fordrejer sandheden

Rigspolitiets centerchef Frank Mathiesen forsikrede ellers i weekenden, at der bliver ansat ekstra folk til at bemande de 75 fotovogne på landsplan, som politiet netop har fået.

Men det er en fordrejning af sandheden, lyder det fra tillidsfolkene. På politistationen i Aabenraa er der eksempelvis blevet inddraget to folk til de såkaldte ATK-vogne, fortæller den lokale tillidsmand Uffe Skovrup.

- Den ene sidder på området for dyrevelfærd. Der skal altså findes en ny medarbejder til det område. Den anden har en plads i beredskabet i patruljetjenesten, og der skal jo også findes en ny mand til det område. De to medarbejdere har lavet en masse godt arbejde, som vi kommer til at savne. Nu kommer de til at sidde bag i en ATK-bil, siger Uffe Skovrup til DR Syd.

Har ikke folk nok

Uffe Skovrup har ikke tillid til, at de to reelt bliver erstattet af nye medarbejdere.

- At sige at vi får to nye folk, det passer jo ikke. For hvor skulle de komme fra. De skal jo så stjæles fra en anden station, siger Uffe Skovrup.

Syd- og Sønderjyllands Politi har fået penge til seks nye fotovogne og ni medarbejdere, der skal betjene dem. Men det er ikke nye folk, siger Niels Hedager, der er fællestillidsmand for politifolkene i Syd- og Sønderjylland.

- Det er jo sådan set ikke forkert, at de siger, at vi har fået ressourcerne til det. Men ledelsen glemmer jo at fortælle, at vi mangler ressourcerne et andet sted. De, der kommer til at passe ATK-bilerne, efterlader jo noget arbejde, som nogle andre må lave, siger Niels Hedager.

Chef afviser kritik

Lene Roesen, der er stabschef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, afviser tillidsmændenes kritik.

- Den forøgede ATK-indsats, som politiet har indført fra årets start, er fuldt finansieret. Vi har i politiet fået tilført 75 politi-årsværk til 75 nye ATK-biler. Så der er altså ikke tale om, at der ikke er finansiering til de her nye biler, siger hun til DR Syd.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.