Politiforbundet: Fartkontrol er en politiopgave

Politiforbundet er meget overrasket over, at Fængselsforbundet ikke først har kontaktet dem om nyt forslag.

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt er utilfreds med at Fængselsforbundet torsdag har været hos justitsminister Søren Pind (V), for at tilbyde fængselsbetjentenes assistance til at løse opgaven med at udføre fartkontrol på vejene.

- Det er ikke bare en afgift, men en bøde der skal uddeles, siger han.

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, mener, at fængselsbetjentene er egnede til at udføre jobbet, da de er vant til myndighedsudøvelse, men det finder Oxfeldt ikke tilstrækkeligt.

Vi har oplevet, at vores betjente er blevet udsat for vold og overfald under fartkontrol, og de kan komme til at stå i en situation, hvor en borger kører spirituskørsel eller uden kørekort, siger Oxfeldt.

For tiden kører der en forsøgsordning med HK'ere, der er ansat ved politiet, og som foretager fartkontrol, men Oxfeldt understreger, at det kun er en forsøgsordning.

- Vi i Politiforbundet var ikke voldsomt begejstrede for forsøget med HK'erne, men vi gik med til det til sidst, men her er der altså tale om nogle fængselsbetjente, der som en slags bierhverv vil gå ind og assistere politiet med fartkontrol.

Men den holdning deler Oxfeldt ikke. Han henviser til, at vi lever i et retssamfund, hvor politiopgaver skal udføres af politiet.

Formanden for Politiforbundet er meget overrasket over, at Kim Østerbye overhovedet bringer sådan et forslag i spil uden at informere Politiforbundet.

- Det er ikke en måde som faglig organisation at samarbejde på.

- Ville det ikke være meget naturligt, at man som faglige forbund kontakter hinanden, når man vil ind og pille ved andres områder og gerne vil overtage deres arbejde? Det overrasker mig meget, siger Oxfeldt til Ritzau.

Det har torsdag ikke været muligt at få en kommentar fra justitsminister Søren Pind.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.