Politiforbundet: Rungende nej til politidirektører på valg

Det bliver ikke med Claus Oxfeldts billigelse, hvis politidirektører skal vælges af befolkningen.

Politi Foto: Free/Colourbox

Politi Foto: Free/Colourbox

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, er ikke begejstret for Morten Messerschmidts (DF) forslag om at lade borgerne vælge landets 12 politidirektører.

- Det er et stort rungende nej her fra. Det er vigtigt, at politiet er helt politisk uafhængigt. Politidirektøren skal ikke vælges ud fra en politisk agenda, lyder det fra formanden.

Han frygter, at en sådan valgkamp om posten som politidirektør kan føre til skæve prioriteringer af politiindsatsen.

- Hvis de skal vælges på baggrund af en folkestemning, så kan man jo godt forestille sig, at de vil favorisere de store byer og nedprioritere de tyndt befolkede områder, siger han.

Reaktionen kommer, efter Dansk Folkepartis europaparlamentariker Morten Messerschmidt fredag over for TV2 kom med netop forslaget om, at man på samme måde som i USA skal lade borgerne vælge landets politidirektører.

Messerschmidt mener, at det vil være en fordel, hvis politiets prioriteringer kommer mere i trit med befolkningens ønsker.

Men ifølge Claus Oxfeldt er det en farlig vej at gå.

- Som borger ved man jo ikke alt om, hvordan politiet efterforsker tunge sager om narkokriminalitet eller økonomisk kriminalitet. Så kan det pludselig blive nedprioriteret, fordi en direktør skal spekulere i at blive valgt for en ny fireårig periode.

- Og hvem ved, hvordan kriminalitetsudviklingen ser ud de næste fire år? Jeg tør ikke engang spå om, hvor vi skal bevæge os hen et år frem i tiden, siger han.

Han mener i stedet, politikerne bør rette blikket mod sig selv og sørge for, at der er økonomi til at sikre ordentligt politiarbejde.

- Det er politikernes beslutninger, der gør, at der i dag er 600 færre politifolk end 1. januar 2011. Det betyder, at der skal overprioriteres, så man ikke kan yde den service til borgerne, som man kan forvente i en retsstat, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.