Politiforhandlinger går ind i afgørende fase

Fronterne står stadig skarpt lørdag, hvor forhandlingerne om et nyt politiforlig går ind på opløbsstrækningen.

Kravene fra de tilbageværende partier ved forhandlingerne om en kommende politiaftale står skarpt og uforandrede, selvom parterne bevæger sig ind på opløbsstrækningen.

Det er de fire partier fra blå blok samt Socialdemokraterne og De Radikale fra den anden side af Folketinget, der skal forsøge at få enderne til at nå sammen. Og enderne har ikke flyttet sig meget - i hvert ikke på den offentlige side af døren til forhandlingslokalet.

- Det ser ud til, at der skal bruges mere tid, for der mangler nogle centrale indrømmelser fra regeringen på de ting, vi har nævnt hele tiden: grænsekontrol og flere betjente, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, der kræver 2000 flere betjente over ti år.

Regeringen har som indgangsbillet til forhandlingerne krævet, at partierne nikker ja til at hente 600 millioner kroner på ungdomsuddannelserne for at skaffe penge til politiet, men det vinder stadig ikke synderligt gehør hos Socialdemokraterne og De Radikale.

Særligt sidstnævnte har paraderne oppe.

- Vi har taget udgangspunkt i, at man kunne finde mange flere hundrede nye betjente inden for politiets eget område, og der har regeringen faktisk været enormt konstruktiv, siger De Radikales retsordfører, Sofie Carsten Nielsen.

- Nu starter overbuddene (andre partiers krav om flere betjente, red.) så igen, og vi er med for at holde dem nede, og regeringen har sagt, at den gerne vil have, at vi bliver. Men der skal komme en imødekommelse i forhold til ungdomsuddannelserne.

Socialdemokraterne går til forhandlingerne for at "minimere skaden" på ungdomsuddannelserne siger politisk ordfører, Nicolai Wammen.

- Vi har sagt, at det er en dårlig idé at spare på ungdomsuddannelserne for at styrke politiet, så vi prøver at minimere skaden mest muligt. Og så håber jeg, at regeringen vil komme os i møde, for det vil være godt for politiet, siger Wammen.

Lørdag skulle forhandlingerne om et politiforlig være gledet direkte over i forhandlinger om hele finansloven, men de forhandlinger blev kort før politiforhandlingernes start udskudt til lørdag aften.

Justitsminister Søren Pind understreger, at regeringen ikke har travlt.

- Vi er ved at nå et godt stykke, men det er ikke sådan, at vi har travlt. Min opgave er at få tingene til at hænge sammen, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.