Politi

Politiformand: Farligt med peberspray i offentligheden

Regeringen vil gøre det muligt for personer med særligt behov at bære peberspray offentligt.

Almindelige mennesker er ikke uddannet i at bruge peberspray. Derfor kan det skabe farlige situationer, hvis nogle personer får lov til at have peberspray på offentlige steder.


Det mener Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

- Det er ikke bare lige at bruge det. Hvis man ikke rammer med peberspray, risikerer man at stå over for en angrebsmand, der bliver voldsomt aggressiv og måske vil gøre mere, end hvis han ikke var blevet angrebet med peberspray.

- Det er bestemt ikke ufarligt, siger han.

Regeringen foreslår, at personer med et særligt behov skal have lov til at bære peberspray på offentlige steder. Det kan eksempelvis være, hvis en person har været udsat for overfald eller er blevet forfulgt.

Lovforslaget vil efter planen blive fremsat til efteråret.

Forslaget indebærer også, at det i fremtiden skal være lovligt for personer over 18 år at have en peberspray i sit eget hjem. Den del af forslaget kan politiformanden dog godt forstå.

- Man har jo lov til at forsvare sig i eget hjem. Så det kan jeg sådan set godt se, siger han.

Han frygter dog også, at mere peberspray i omløb øger risikoen for, at det vil blive brugt ulovligt.

- Der er en risiko for, at det kan komme i de forkerte hænder. Så kan du bare tage din peberspray med i byen. Det er i hvert fald naivt at tro, at det ikke kan ske, siger Claus Oxfeldt.

Regeringen foreslår i forslaget ligeledes at øge straffen for at bære peberspray ulovligt i det offentlige. I dag giver det en bødestraf, mens det fremover skal straffes med 14 dages ubetinget fængsel, lyder det.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst