Politiformand: Hooligans går ud over efterforskning

Arbejdspukkel fra 484 anholdelser ved en fodboldkamp suger kræfter fra den almindelige efterforskning.

Politiformand: Hooligans går ud over efterforskning

Efterforskningen i helt almindelige politisager kommer til at lide, fordi Københavns Vestegns Politi skal bruge kræfter på den store arbejdspukkel, som 484 anholdelser giver efter fodboldkampen søndag aften mellem Brøndby og FC København.

Det mener formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, der virkelig er fortørnet over de mange stenkast mod betjente, som "blot passer deres arbejde".

- Det er fuldstændig vanvittigt, at politiet skal udsættes for den opførsel. Det giver så meget papirarbejde, hvor vi kunne bruge vores ressourcer så meget bedre, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

- Og med så mange anholdelser, så vidner det om, at det der er foregået derude, er fuldstændig vanvittigt, siger han.

Politiet har registreret de mange personer, som blev anholdt, og nu skal man i gang med at finde beviser for blandt andet adskillelige stenkast, hærværk og voldelig adfærd.

Beviser skal dels findes via mange timers videomateriale, og det omfangsrige politiarbejde kommer til at koste andre steder.

- Vi er nødt til at prioritere benhårdt, og de efterforskninger, som kræver lidt mere rugbrødsarbejde kan være dem, som bliver prioriteret fra. Det er drøn ærgerligt, siger politiformanden.

Flere betjente måtte en tur på skadestuen, da fans fra fodboldklubberne Brøndby og FC København gik amok i stenkast efter kampen søndag aften på Københavns Vestegn.

Men også sagesløse borgere blev ramt af sten i det, som politiet kalder en "krigszone".

Der er ingen alvorlige skader blandt de betjente, som har været på skadestuen, og alle er sendt hjem igen. Det er uvist, hvor mange almindelige borgere, som har været til behandling for stenskader.

Før kampen opdagede politiet et lager med knive, peberspray, en røggranat og maskeringsmasker hos Brøndbyfans. Genstandene blev fundet på et tilholdssted for Brøndby-tilhængere.

Fodboldkampen endte med en 3-1-sejr til FC København.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.