Nordjylland

Politiindsats ved grænsen får konsekvenser

Politiets fællestillidsmand frygter følgerne ved at sende nordjysk bemanding til Padborg

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:De mange syriske flygtninge, som i løbet er ugen er strømmet til Danmark, har fået Rigspolitiet til at beordre nordjyske politifolk til Padborg.

- Hele landets politikredse afgiver ressourcer til indsatsen i Sønderjylland, ligesom det var tilfældet med terrorangrebet i København tidligere i år. Det handler om solidaritet, så vi stiller naturligvis også de ressourcer til rådighed, som det er vurderet nødvendigt, siger chefpolitiinspektør Claus Hilborg, Nordjyllands Politi.

Den styrkede indsats ved grænsen vækker dog bekymring hos Jens Jørgen Møller Nielsen, som er fællestillidsmand ved Nordjyllands Politi.

- Det er en opgave, der skal løses, men det har store både menneskeligt og økonomisk konsekvenser, siger han og fortsætter:

- Varslingen har været meget kort, og mange er blevet ringet op midt om natten og fået besked på at stille i Sønderjylland dagen efter. Det går hårdt udover familielivet og ens frihed.

De første betjente blev sendt til Sønderjylland onsdag. Præcis hvor mange politifolk, der er udsendt, vil Nordjyllands Politi ikke oplyse.

I følge chefpolitiinspektør Claus Hilborg er det dog mellem 10 til 15 procent af den samlede bemanding af politifolk hos Nordjylland Politi, som er udsendt for at hjælpe til ved grænsen, men også i København, hvor politiindsatsen har været skærpet siden terrorangrebet ved den jødiske synagoge og Krudttønden 14. og 15. februar i år.

- Hvis der er tale om en enkelt uge, vælter det ikke læsset, men vi ser ingen ende på situationen, og vi kan jo ikke bare ansætte flere folk, siger fællestillidsmanden.

Ingen afspadsering

Jens Jørgen Møller Nielsen er især bekymret over de langsigtede konsekvenser ved at sende nordjyske betjente ud.

- Her og nu, har det måske ikke konsekvenser for politidækningen herhjemme, men de timer, de er væk, skal jo afspadseres hjemme i kredsen senere, siger han.

Og det tvivler han på, om betjentene får mulighed for.

- Det er sådan, at ledelse kan tvinge os til udbetaling i stedet for at afspadsere. Det har ellers aldrig været kutyme hos Nordjyllands Politi med tvang, men jeg tror på, at det kan ende der i år, og det er ikke godt for helbredet på længere sigt, hvis betjentene ikke får mulighed for at holde fri, siger tillidsmanden.

Den afviser Claus Hilborg dog.

- Som udgangspunkt skal det være frivilligt, om de vil have udbetalt pengene for overarbejdet eller ej, men håbet er da, at så mange så muligt vil tage imod betaling, så vi fortsat har ressourcer til at løse opgaverne herhjemme i kredsen, siger han.

Ekstraordinær situation

Chefpolitiinspektøren fortæller, at det er trængte tider hos Nordjyllands Politi i øjeblikket på grund af den tilspidsede situation i Sønderjylland.

- Det er en ekstraordinær situation, der giver noget overbelastningen, men ingen knækker sammen af den grund. Vi er meget opmærksomme på de berørte betjente, for de er spændt hårdt for.

Den ekstra bemanding i Sønderjylland betyder, at Nordjyllands Politi vil drosle ned for nogle opgaver herhjemme, fordi der simpelthen ikke er ressourcer til det. Det gælder formentligt mængden af fartkontroller på de nordjyske veje, oplyser Claus Hilborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.