Dronninglund

Politik og værdier i Slotsparken

Lene Espersen hovedtaler på Dronninglund Slot

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ind imellem talerne blev der sunget, snakket og drukket kaffe. Grundlovsmødet er nok et politisk møde, men der er også plads til hygge og samvær.

DRONNINGLUND:- Grundloven rummer de værdier, langt de fleste af os lever efter, sagde folketingsmedlem Lene Espersen, da hun i torsdags holdt tale på De Konservatives grundlovsmøde i parken ved Dronninglund Slot.

- Desværre er der en mindre gruppe, der ikke værdsætter de værdier, fortsatte hun.

- Det er eksempelvis de unge, der drager i hellig krig i Syrien. Når de kommer hjem, er der en risiko for, at de vil indoktrinere andre unge. Det vil vi sætte en stopper for, men naturligvis inden for Grundlovens rammer. Man kunne for eksempel inddrage deres pas. Regeringen gør intet. Jeg kunne godt tænke mig, at justitsministeren ikke bare brugte hård retorik, men også begyndte at handle, sagde Lene Espersen, der herefter beskæftigede sig en del med det skred, der efter hendes mening er i øjeblikket mod et kønsløst samfund.

- Man taler om, at man ikke længere må sige han og hun, men høn, ligesom der også er tanker fremme om, at en kvinde skal beskrives som en person med en livmoder og en mand som en person med mindst en testikel. Jeg vil nødigt betegnes som en person med en livmoder. Man nedbryder de værdier, vi har, sagde hun.

På det udenrigspolitiske udtrykte hun stor bekymring over Rusland og dets opførsel over for Ukraine.

- Vi kan ikke acceptere Ruslands magtdemonstration. Landet skal ikke have held med at lave om på det europæiske landkort. Her må vi sætte hårdt mod hårdt. Diplomatiet kan ikke klare problemet. Netop på en dag som i dag skal vi huske på, at mange ukrainere drømmer om en grundlov, som vores, sagde Lene Espersen på grundlovsmødet.

Der var også en lokal taler. Det var byrådsmedlem Line Vanggaard Pedersen fra Jerslev.

- Jeg vil slet ikke tale politik, sagde hun i en kaffepause, inden hun gik på talerstolen.

- Jeg vil snakke om værdier. Når jeg tænker på Grundloven, synes jeg egentlig, at den først var helt færdig i 1915, hvor kvinderne fik stemmeret. Det er for mig meget vigtigt, og jeg er meget taknemmelig for de mange, der har kæmpet for de rettigheder, vi har i dag.

- Jeg vil også citere fra TV-serien Matador. Den betyder meget for mig og rummer mange af de værdier, jeg holder af og lever efter. Min fader siger tit, at jeg lever i den forkerte tid, men det var nu mere enkelt i gamle dage, og jeg holder meget af traditioner. For mig er der intet i vejen med Gud, konge og fædreland, sagde Line Vanggaard Pedersen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.