Fejlstemme i Sofie Carstens navn bliver ikke rettet i resultatet

I afstemning om værdighed er der tilføjet note. Her står, at stemme i Sofie Carstens navn er sket ved en fejl.

Møde i Folketingssalen - med spørgetime med statsministeren <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Møde i Folketingssalen - med spørgetime med statsministeren Philip Davali/Ritzau Scanpix

De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, stemme imod at erklære Inger Støjberg uværdig, som Henrik Dahl (LA) ved en fejl kom til at afgive, bliver "som det ser ud nu" ikke rettet i afstemningsresultatet.

Det oplyser Folketingets pressetjeneste.

Der er i stedet tilføjet en note til afstemningsresultatet på Folketingets hjemmeside.

I den står der, at "der er ved en fejl registreret en stemme i Sofie Carsten Nielsens navn. Stemmen er afgivet af Henrik Dahl, der ved en fejl stemte imod forslaget".

Dermed står der fortsat, at 98 stemte for, mens 18 - heriblandt Sofie Carsten Nielsen - stemte imod.

Hun var ikke selv til stede i sagen, da hun er "hamrende forkølet" ifølge et opslag på Instagram.

Hendes parti stemte for at erklære tidligere minister Inger Støjberg uværdig til at sidde i Folketinget, men ved en fejl endte det altså med, at Sofie Carsten Nielsen stemte imod.

Hun skrev efterfølgende på Twitter, at det er "ekstremt utilfredsstillende" og "helt i hampen, at det kan lade sig gøre og ikke rettes med det samme".

Den fejlagtige stemme skyldtes, at Henrik Dahl kom til at logge ind med Sofie Carsten Nielsens kode og efterfølgende stemte forkert.

- Da jeg kom til min pult i Folketingssalen, var min konsol logget af. Da jeg loggede ind, tastede jeg forkert, og blev til Sofie Carsten Nielsen. Men konsollen blev låst, så afstemningen gik i gang, skriver Henrik Dahl på Twitter.

- Jeg råbte til formanden, at jeg havde tekniske vanskeligheder, men det blev ikke hørt, og afstemningen lukkede. Derfor blev der foretaget en fejlregistrering.

- Jeg beklager forvirringen over for alle. Den skyldes et meget uheldigt sammentræf af omstændigheder. Der er talrige vidner på denne fremstilling.

Normalt stemmer folketingsmedlemmer fra deres egen stol. Men tirsdag sad de på andre pladser end normalt grundet nye coronarestriktioner i Folketinget, hvorfor de skulle logge ind på den nye plads.

Da Folketinget 3. februar stemte for en rigsretssag mod Inger Støjberg fik Uffe Elbæk og Sikandar Siddique fra Frie Grønne ikke stemt efter forvirring om, hvornår de skulle ind i salen.

Også her blev en note tilføjet til afstemningsresultatet, hvor der står, at de ved en fejl var fraværende ved afstemningen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.