Forsvarsminister er nærkontakt til Omikron-smittet

Trine Bramsen (S) er nærkontakt til en smittet med coronavarianten Omikron og er gået i isolation.

Åbent samråd med forsvarsministeren <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Åbent samråd med forsvarsministeren Philip Davali/Ritzau Scanpix

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er gået i selvisolation, efter at hun onsdag fik oplyst, at hun er nærkontakt til en smittet med coronavarianten Omikron.

Det oplyser Forsvarsministeriet. Også udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er nærkontakt men i det tilfælde, tyder det ifølge Udenrigsministeriet ikke på, at det er Omikron-smitte.

Forsvarsministeren skulle have mødtes med den britiske forsvarsminister, Ben Wallace, men mødet er nu virtuelt i stedet.

- Jeg havde set meget frem til mødet med min britiske kollega i dag. Jeg havde jo lovet ham at præsentere ham for en dansk julefrokost, men den må han så nyde, mens jeg ser på via videolink, siger ministeren i en pressemeddelelse.

De to ministre skulle onsdag have mødtes på Kastellet i København, men det bliver nu over en videoforbindelse i stedet.

Her er emner som arbejdet i Nato og situationen i Ukraine og Polen blandt andet på dagsordenen.

Forsvarsministeren bliver testet igen på sjettedagen, som er torsdag. Hun er testet negativ to gange og har ingen symptomer, lyder det i pressemeddelelsen.

Det skriver Trine Bramsen også selv på Facebook.

- Jeg er testet negativ to gange og har ingen symptomer. Men overholder selvfølgelig Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Møder fortsætter virtuelt, skriver hun.

Tirsdag kunne Sundheds- og Ældreministeriet oplyse, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) er testet positiv for covid-19.

Sundheds- og Ældreministeriet kan ikke oplyse, hvornår ministeren er blevet smittet.

Magnus Heunicke er i øjeblikket i isolation på et hotelværelse i Bruxelles i Belgien. Han var i Belgien, fordi han skulle have været til et ministerrådsmøde i EU.

Forsvarsministeriet oplyser, at Trine Bramsen ikke er nærkontakt til sundhedsministeren. De to ministres selvisolation har derfor ikke noget med hinanden at gøre.

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er også nærkontakt til en smittet. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

I Jeppe Kofods tilfælde er der tale om et familiemedlem, der er smittet, og der er ikke noget, der tyder på, at det er med Omikron-varianten.

- Heldigvis har hverken min familie eller jeg symptomer, men det er klart, at det er en voldsom påmindelse om, at vi alle fortsat må gøre os umage for at søge at begrænse Coronasmitten så meget som muligt, siger han i pressemeddelelsen.

Jeppe Kofod afholder i videst muligt omfang sine møder virtuelt, lyder det fra ministeriet.

/ritzau/