Inger Støjbergs parti har fundet sin næstformand

Pernille Roth bliver næstformand i partiet Danmarksdemokraterne, bekræfter partistifter Inger Støjberg.

Pernille Roth, som er tidligere lokalformand for Venstre i Nordjylland, bliver nu næstformand for Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne. (Arkivfoto). <i>Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix</i>

Pernille Roth, som er tidligere lokalformand for Venstre i Nordjylland, bliver nu næstformand for Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne. (Arkivfoto). Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Pernille Roth, som tidligere har været formand for Venstre i Nordjylland, bliver næstformand i Inger Støjbergs parti, Danmarksdemokraterne.

Det skriver TV 2 Nord.

- Jeg ser det ikke som om, jeg skal være politiker. Jeg har i mange år været i politiske organisationer, og det synes jeg faktisk er rigtig sjovt, siger den nyudklækkede næstformand til TV 2 Nord.

Inger Støjberg bekræfter over for Ritzau, at Pernille Roth bliver næstformand.

Pernille Roth bor lige som partistifteren i Hadsund. Hun var medlem af Venstre i 18 år. Hun har også været formand for partiet i Nordjylland.

Hun forlod Venstre i februar sidste år. Det skete kort tid efter, at Inger Støjberg sagde farvel til Venstre.

Ifølge TV 2 Nord kender partistifteren og den nye næstformand hinanden godt. Men da hun forlod Venstre, lagde Pernille Roth vægt på, at det ikke kun handlede om Inger Støjberg, og at Venstre støttede en rigsretssag.

- Man kan sige, at det er en medvirkende faktor, men mit medlemskab og mit forhold til Venstre er væsentligt længere end mit forhold til Inger Støjberg, sagde Pernille Roth til TV 2 Nord, da hun forlod Venstre.

Danmarksdemokraterne har på rekordtid nået de 20.182 vælgererklæringer, som er første skridt til, at et parti kan komme i Folketinget.

Det skete fredag den 1. juli, kun otte dage efter at Inger Støjberg fortalte, at hun etablerede partiet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.