K vil hjælpe førstegangskøbere med generel skattelettelse

De Konservative vil gerne diskutere hjælp til førstegangskøbere med Venstre, men vil ikke øremærke penge.

De Konservative er klar til at diskutere, hvordan førstegangskøbere af en ejerbolig kan hjælpes.

Men i stedet for et skattefradrag gennem en opsparing øremærket til boligkøb, som Venstre foreslår i sit nye udspil, ønsker boligordfører Gitte Willumsen (K) i stedet generelle skattelettelser.

- Vi ser hellere, at man har en større pose penge selv, ved at man har fået en generel skattelettelse, siger Gitte Willumsen.

- Så kan man jo selv vælge, om man vil bruge sine penge på bolig, på at købe sig fri til at være mere hjemme med sine børn, tage på den store ferie, eller hvad man nu ønsker sig som familie.

Venstre foreslår, at fradragsværdien skal være på 20 procent, og at alle skal kunne indbetale 50.000 kroner om året i fem år.

Med opsparingen kan et par over fem år sammen opspare 500.000 kroner og få en skattegevinst på 100.000 kroner.

Venstres fulde boligudspil præsenteres mandag formiddag.

Her vil partiet ud over skattefradraget også præsentere et ønske om at bruge 100 millioner kroner om året til at udvide antallet af ejerboliger med 122.000 over de næste ti år.

Det skal blandt andet ske ved at belønne kommuner, hvor der bliver bygget flest nye ejerboliger, og hvor sagsbehandlingstiden er kortest.

De Konservative ønsker ligeledes at se på boligmarkedet for at skabe flere ejerboliger.

Det samme gør De Radikale. Men her ser man slet ikke skatterabat som en løsning.

- Vi anerkender fuldstændig behovet, og at rigtig mange danskere gerne vil have deres egen ejerbolig, siger skatteordfører Kathrine Olldag.

- Men vi har dårlige erfaringer med at give skatterabat til boligkøbere – også selv om det er førstegangskøbere.

Hun vil i stedet rette fokus mod, hvad der gør, at boligudviklere bygger lejeboliger "i stride strømme" frem for ejerboliger.

- Vi vil hellere gå ind og kigge på, hvad det er for nogle incitamenter, der gør, at det er en bedre deal for udviklere at bygge lejeboliger og ikke ejerboliger, siger Kathrine Olldag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden