Liberal Alliance bakker op om fyring af Støjberg

Det første parti i blå blok har meldt ud, at Inger Støjberg er uværdig til at sidde i Folketinget.

Liberal Alliance vil have Inger Støjberg erklæret uværdig til at sidde i Folketinget.

Det siger politisk leder Alex Vanopslagh.

Dermed er LA det første borgerlige parti, som bakker op om at fyre Støjberg fra Folketinget efter mandagens dom i Rigsretten.

Alex Vanopslagh mener, at Rigsrettens dom var klar og tydelig.

- Det er jo ikke nemt, for det er både en blå kollega, og også en kollega, der har kæmpet en politisk kamp, som vi har sympati for, men man er nødt til at være konsistent i de her sager, siger han.

Han påpeger, at hvis det var statsminister Mette Frederiksen (S), som havde fået en tilsvarende straf for sin ageren i sagen om aflivningen af de danske mink, ville partiet ikke tøve med at erklære hende uværdig.

Derfor må det samme gælde for en blå minister, mener han.

Liberal Alliance stemte for, at der skulle nedsættes en rigsret imod Inger Støjberg, da sagen var til afstemning i Folketinget tidligere i år.

Men under den borgerlige regering stemte partiet ikke for, at en kommission skulle undersøge sagen.

Spørgsmål: I stemte i sin tid ikke for en kommission til at undersøge den her sag - var det en fejl?

- Vi kan i hvert fald konstatere, at der er blevet nedsat en rigsret, som vi også har stemt for, og at der er kommet en meget klar og tydelig dom - en ubetinget fængselsstraf for at have brudt loven forsætligt, og det skal så have de konsekvenser, det har, siger Alex Vanopslagh.

Inger Støjberg, som er tidligere udlændinge- og integrationsminister, blev mandag idømt 60 dages ubetinget fængsel i Rigsretten.

/ritzau/