Medie: Der er økonomiske udfordringer i Forsvarsministeriet

Næste uge skal forsvarspolitikere ifølge Altinget orienteres om økonomiske udfordringer i Forsvarsministeriet.

Der er brugt mindst 1,5 milliarder kroner til uforudsete ekstraudgifter i Forsvaret. Pengene er blandt andet gået til ekstraudgifter i forbindelse med internationale udsendelser. Det oplyser flere kilder til netmediet Altinget.

Præcist hvad de 1,5 milliarder kroner er brugt på, vil Forsvarsministeriet først oplyse om, når partierne bag forsvarsforliget er blevet orienteret. Det sker ifølge Altinget på et møde onsdag i næste uge.

Ifølge Altingets kilder er situationen blandt andet opstået, fordi der ikke er ansat en koncernstyringsdirektør til at styre budgettet, siden den forrige blev hjemsendt i december 2019 efter hård kritik.

Per Pugholm Olsen blev hjemsendt efter kritikken af Forsvarets Ejendomsstyrelse. Styrelsen var involveret i en sag om bestikkelse, som stammer tilbage fra 2016.

Koncernstyringsdirektøren stod for budgetstyringen fra 2014 til starten af 2020. Men stillingen blev nedlagt i begyndelsen af 2020.

Forsvarsministeriet har ikke kunnet svare Altinget på, hvilke personer der har overtaget koncerndirektørens arbejdsopgaver.

Men af Forsvarsministeriets diagram over sin aktuelle organisation fremgår det ifølge Altinget, at økonomistyringen i dag ligger hos en kontorchef.

Modsat den tidligere direktør sidder kontorchefen ikke med i Forsvarsministeriets direktion.

Oppositionen har ifølge Altinget efterlyst en økonomisk oversigt over den aktuelle økonomiske situation på Forsvarsministeriets område siden sommeren 2019, hvor regeringen kom til.

Det er den oversigt, partierne efter planen får i næste uge.

/ritzau/