Nye Borgerlige-profil kalder Vermunds exit en velovervejet beslutning

Ingen fra Nye Borgerliges folketingsgruppe har endnu meldt sig som kandidat til at overtage formandsposten.

Lars Boje Mathiesen og Pernille Vermund har siden 2019 udgjort en slagkraftig duo for Nye Borgerlige, men sidstnævnte stopper i Folketinget efter næste folketingsvalg og vil stoppe som formand i år. (Arkivfoto). <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

Lars Boje Mathiesen og Pernille Vermund har siden 2019 udgjort en slagkraftig duo for Nye Borgerlige, men sidstnævnte stopper i Folketinget efter næste folketingsvalg og vil stoppe som formand i år. (Arkivfoto). Emil Helms/Ritzau Scanpix

Pernille Vermund får pæne ord med på vejen fra førende personer i Nye Borgerliges folketingsgruppe.

Vermund meddelte tidligere tirsdag, at hun vil forlade Folketinget efter næste valg og desuden stoppe som partiets formand i år.

Partiets finansordfører, Lars Boje Mathiesen, takker på Facebook Pernille Vermund for at have givet ham chancen i dansk politik. Og for at træde til side i god tid inden næste folketingsvalg, der skal afholdes senest i 2026.

- Ingen smækken med døren, ingen panik beslutning, men en velovervejet beslutning på rette tid for dig og for partiet, som nu i ro og mag, og i god tid inden næste valg, kan finde den næste formand, som har tid til at finde sig på plads og gøre partiet klar til den næste fase, skriver han.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra Lars Boje Mathiesen. Blandt andet for at høre, om han selv kunne finde på at stille op som formand for Nye Borgerlige.

Lars Boje Mathiesen var med 11.150 personlige stemmer i Østjyllands Storkreds Nye Borgerliges næststørste stemmesluger ved folketingsvalget 1. november sidste år.

Kun Pernille Vermund, der opnåede 15.375 personlige stemmer i Sydjyllands Storkreds, fik flere stemmer blandt de seks medlemmer af Nye Borgerlige, der blev valgt ind i Folketinget.

Siden sagde Mette Thiesen farvel til partiet og blev løsgænger. Det skete efter interne kontroverser.

Pernille Vermund har meddelt, at hun senest stopper som formand ved Nye Borgerliges årsmøde i efteråret.

Årsmødet kan dog blive rykket frem. Det sker, hvis partiets hovedbestyrelse beslutter at gøre det, hvilket Vermund opfordrer til.

Nye Borgerliges næstformand, Peter Seier Christensen, kalder over for TV 2 Lorry Pernille Vermund for "en fantastisk formand".

Han vil ikke sige, om han selv har ambitioner om at blive formand.

- Vi skal ind i en proces nu, hvor vi skal finde den næste formand. Vi skal holde møde og se, hvad vi gør herfra, siger han til mediet.

Pernille Vermund og Peter Seier Christensen stiftede Nye Borgerlige i 2015.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra Peter Seier Christensen og fra partiets to øvrige folketingsmedlemmer, Mikkel Bjørn og Kim Edberg Andersen, til spørgsmålet om, hvem der skal være den næste formand for Nye Borgerlige.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.