Også SF vil erklære Støjberg uværdig til Folketinget

Ifølge DR vil SF stemme for, at Inger Støjberg er uværdig til at sidde i Folketinget efter ubetinget dom.

Afslutningsdebat i Folketinget <i>Emil Helms/Ritzau Scanpix</i>

Afslutningsdebat i Folketinget Emil Helms/Ritzau Scanpix

Også SF vil stemme for at erklære løsgænger Inger Støjberg uværdig til at sidde i Folketinget.

Det siger partiets retsordfører, Karina Lorentzen, til DR onsdag. Bag beslutningen står en enig folketingsgruppe.

- Vi har taget en god drøftelse i folketingsgruppen. Vi er enige om, at Rigsrettens dom er meget hård. Og den er også meget klar. Det er vores holdning, at bliver man idømt en ubetinget fængselsstraf, så kan man ikke sidde i Folketinget, siger Karina Lorentzen.

Hun henviser også til, at Folketinget for få år siden indførte en lov, der sender kommunalpolitikere ud, hvis de modtager en ubetinget fængselsstraf. Og det står i Grundloven, at Folketinget skal tage stilling efter en dom.

- Det er vi nødt til at agere på. Og det har vi gjort. Vi føler ikke, vi kan gøre andet. For det er helt klart, at har man en ubetinget fængselsstraf, så er man i den alvorlig ende af strafferegisteret, siger Karina Lorentzen.

Dermed har både Venstre, De Radikale, SF, Enhedslisten, Liberal Alliance, Frie Grønne og en række løsgængere sagt, at de vil stemme for at erklære Inger Støjberg uværdig.

Beslutningen træffes med simpelt flertal i Folketinget. Dermed kræves 90 mandater.

Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti har sagt, at de vil stemme imod. Socialdemokratiet og De Konservative har endnu ikke meldt deres holdning ud.

Inger Støjberg fik mandag en dom på 60 dages ubetinget fængsel. Dommen faldt i Rigsretten.

Det fik hun for forsætligt at have brudt ministeransvarlighedsloven ved at have udstedt og fastholdt en ulovlig instruks. Instruksen handlede om at adskille asylpar, hvor den ene var mindreårig, uden individuelle hensyn.

/ritzau/