Politiker lagde lønseddel på Facebook: Så startede debatten

Per Larsen (K) vil have lempet skatterne. Så han har startet en debat

Per Larsen (K) stiller op til folketingsvalget. Han mener topskatten bør sænkes og viser sin egen lønseddel frem. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Per Larsen (K) stiller op til folketingsvalget. Han mener topskatten bør sænkes og viser sin egen lønseddel frem. Foto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:Per Larsen (K) ønsker at starte en debat om, hvad det er rimeligt at betale i skat. Derfor har han netop lagt sin egen lønseddel fra Folketinget på Facebook. 

- Det har medført mange reaktioner, både positive og negative. Mange fanger heldigvis budskabet. Vi betaler rigtig meget i skat i Danmark. Vi har verdens højeste skattetryk. siger Per Larsen (K).

Ifølge lønsedlen tjener han cirka 600.000 kroner om året for at sidde i Folketinget. Det betyder, at han er en af de godt 400.000 danskere, der betaler 15 procent i topskat. Det skal man, når man tjener mere end 552.000 kroner om året.

Per Larsen (K) var i Aalborg for at hverve vælgere mandag. Han mødte flere, der havde set hans opslag om skat, blandt andet denne herre, der havde markante holdninger til fjernelse af topskatten. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Per Larsen (K) var i Aalborg for at hverve vælgere mandag. Han mødte flere, der havde set hans opslag om skat, blandt andet denne herre, der havde markante holdninger til fjernelse af topskatten. Foto: Lars Pauli

Per Larsen (K) var i Aalborg for at hverve vælgere mandag. Han mødte flere, der havde set hans opslag om skat, blandt andet en herre, der havde markante holdninger til en fjernelse af topskatten. <i>Foto: Lars Pauli</i>

Per Larsen (K) var i Aalborg for at hverve vælgere mandag. Han mødte flere, der havde set hans opslag om skat, blandt andet en herre, der havde markante holdninger til en fjernelse af topskatten. Foto: Lars Pauli

Per Larsen sidder også i regionsrådet i Nordjylland og i Danske Regioner. Det bringer hans samlede lønindtægt op på cirka 1,1 millioner kroner om året. Dermed betaler han altså cirka 75.000 kroner om året i topskat. 

Per Larsens vederlag

 • Folketingsvederlag: 784.000 kroner.
 • Regionsråd: 119.000 kroner.
 • Medlem, forretningsudvalget: 86.000 kroner.
 • Danske Regioner: 70.000 kroner.
 • Vederlag i alt: 1.060.000 kroner.

Altinget.dk

Det Konservative Folkeparti vil have lettet skatten både i toppen og bunden.

Konservative skattelettelser

 • Konservative vil finansiere skattelettelser ved blandt andet at rulle højere kontanthjælp tilbage, som blev indført i juni i år.
 • De vil sænke dagpengesatsen for dimittender, der ikke er forsøgere fra 13.836 kroner til 8.500 kroner, genindføre gensidig forsøgerpligt, stoppe for tilgangen til Arne-pensionen, og så vil de effektivisere og afbureaukratisere den offentlige sektor.

Kilde: DR.dk

Ifølge Skattestyrelsen indbringer topskat 19 milliarder kroner om året til statskassen.

Det Konservative Folkeparti ønsker i første omgang at hæve topskattegrænsen og på sigt at fjerne topskatten helt. 

- Topskatten er skabt af misundelse og marineret i jalousi. Det er en skat på kompetencer, og den dræber vækst, har partiformand Søren Pape (K) tidligere udtalt til medierne.

Topskattegrænsen er hævet flere gange gennem årene, men helt at fjerne den har der hidtil ikke været flertal for.

Partiet mener, at skattelettelsen betaler sig ved at øge arbejdsudbuddet, tiltrække mere kvalificeret udenlandsk arbejdskraft og få folk til at arbejde mere.

- Virksomheder siger nej til ordrer, fordi de ikke kan skaffe arbejdskraft og folk siger nej til ekstra vagter eller drosler ned, når de rammer topskatten, siger Per Larsen (K).

Er det synd for dig og alle andre, der betaler topskat?

- Nej, det er det ikke, men det har en negativ effekt på arbejdsudbuddet, fordi mange stopper med at arbejde, når de rammer topskattegrænsen, siger Per Larsen (K).

Vil det få dig til at arbejde flere timer at afskaffe topskatten?

- Det kan jeg ikke. Jeg arbejder virkelig mange timer i forvejen, siger Per Larsen.

Han oplyser, at han gerne møder på Christiansborg kl. 7.30 om morgenen og går måske hjem ved 20-21-tiden. Dertil kommer opkald, beskeder og møder i weekender.

Hvad ville du bruge pengene til, du sparer ved at afskaffe topskat?

- Jeg vil nok spare noget mere op. Jeg har ingen dyre vaner. Jeg er jo jyde, siger Per Larsen.

Han forklarer, at han er en beskeden mand, der kører rundt i en gammel Peugeot 207 fra 2011 med skudhuller i. Bilen skal ikke skiftes. Hullerne stammer fra en episode i august.

- Det var en mand, der skød efter måger, som ramte bilen og smadrede bagruden, siger Per Larsen (K).

Om Per Larsen

 • 57 år, far til tre og uddannet agrarøkonom. 
 • Produktkonsulent, Vitfoss A/S, Gråsten, 1993-2008.
 • Produktchef ved Hedegaard i Nørresundby fra 2008-2019.
 • Har siden 1997 været folkevalgt til byråd, amtsråd og regionsråd. Er konservativ gruppeformand i regionsrådet, og bestyrelsesmedlem i Danske Regioner.
 • Er også ivrig motionsløber. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.