Regeringen ønsker færre sprøjtemidler i landbruget

Regeringen ønsker at skabe bedre muligheder for grønne alternativer i landbruget, oplyser Miljøministeriet.

Der skal være færre sprøjtemidler i det danske landbrug.

Derfor foreslår regeringen nu, at afgiften på sprøjtemidler lægges om. Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Formålet med forslaget er, at regeringen ønsker mindre belastning af miljøet og naturen. Derfor skal være billigere at vælge de grønne alternativer i landbruget.

- Regeringen ønsker at ændre afgiften, så landmændene samlet set bruger færre sprøjtemidler og har en større interesse i at bruge de sprøjtemidler, der har den mindste miljøbelastning, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i pressemeddelelsen.

Når der indkøbes sprøjtemidler i dag bestemmes afgiften både af belastningen på miljøet og vægten af sprøjtemidlet. Den vægtbaserede del er uafhængig af belastning.

I regeringens forslag sløjfes den vægtbaserede afgift, da flere sprøjtemidler med lav belastning ofte skal anvendes i store mængder.

Det betyder, at afgiften udelukkende vil handle om sprøjtemidlets belastning på miljøet, hvis regeringens forslag går igennem.

Det oplyser Miljøministeriet.

- Det vil gøre det billigere at dyrke økologisk. Det vil være et skridt i en grønnere retning for vores miljø og en hjælpende hånd til de landmænd, der gerne vil hjælpe natur og miljø på vej, siger Lea Wermelin.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.