Renoveringer af almene boliger for milliarder udskudt

Aftalepartier udskyder nye renoveringer af almene boliger for to milliarder kroner ifølge finanslov.

Der er så meget tryk på kedlerne i bygge- og anlægsbranchen, at de risikerer at eksplodere ifølge regeringen, hvis tendensen fortsætter.

Derfor udskydes nye renoveringer af almene boliger for to milliarder kroner.

Det er en del af mandagens aftale om finansloven for næste år, som regeringen har indgået med støttepartierne og Alternativet samt Kristendemokraterne.

- Vi går generelt ind og siger, at vi skal lette foden fra speederen, når det gælder bygge- og anlægssektoren.

- Det gør vi med to værktøjer, som dels er at fjerne håndværkerfradraget og også ved at udskyde renoveringer inden for det almene, siger finansminister Nicolai Wammen (S).

Det er altså ikke igangværende projekter, men kun kommende som udskydes. Hvis der opstår akutte sager som eksempelvis skimmelsvamp, kan projektet blive godkendt.

Ifølge regeringen giver det god mening, at det er den almene sektors projekter og ikke eksempelvis statens, der udskydes.

- Det er en fornuftig måde at gøre det på, og det er der balance i. Det er samlet med til at sørge for, at vi har en strammere finanslov, som udviser rettidig omhu, og som gør, at vi kan gøre nogle rigtig gode ting i forhold til den grønne omstilling og i forhold til vores velfærdssamfund, siger Wammen.

Foreningen for Danmarks almene boliger, BL, accepter beslutningen idet det kun er kommende projekter.

Samtidig er priserne på byggemateriale rekordhøj, og det er svært at finde håndværkere.

- Vi har en forståelse for, at der er behov for tiltag, der kan bremse aktiviteten både inden for det private og det almene byggeri, siger viceadministrerende direktør Solveig Råberg Tingey og fortsætter:

- Der er fart på byggeriet, og der er en bekymring for en overophedning af byggeriet. Så det er fornuftigt at se på, hvordan man inden for alle dele af byggeriet kan være med til at lempe det pres, som vi ser lige i øjeblikket.

Hun forventer, at det kun er i en kortvarig periode på et til tre år og understreger, at det kun er nye projekter og ikke igangværende.

Hun savner dog, at finansloven havde taget hånd om et andet problem i byggeriet af almene boliger.

- Vi ser en voldsom stigning i materiale- og byggepriser, og det udfordrer det beløb, vi kan opføre byggeriet til.

- Vi havde gerne set, at man midlertidigt havde hævet rammebeløbet i den almene boligsektor, så vi havde mulighed for at bygge nye boliger, som der er brug for, siger hun.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.