Socialdemokratiet giver også Støjberg fyreseddel

Som en række andre partier vil Socialdemokratiet stemme for, at Inger Støjberg skal forlade Folketinget.

Socialdemokratiet kan heller ikke finde Inger Støjberg værdig til at fortsætte i Folketinget efter dom i Rigsretten.

Det siger politisk ordfører Jeppe Bruus (S) efter et gruppemøde torsdag.

- Vi har brugt tid på at drøfte det med hinanden, da vi betragter det som en meget alvorlig sag. Det er heldigvis meget sjældent, at vi skal tage stilling til en sådan sag her i Folketinget.

- Men på baggrund af den dom, der er, må vi ligesom en række andre partier erklære hende uværdig, siger Bruus.

Allerede onsdag stod det dog klart, at den tidligere Venstre-profil, der i dag er løsgænger i Folketinget, snart får sparket ud af Christiansborg, da der er et flertal for det.

En række partier, heriblandt Venstre, meldte ud, at Støjberg var uværdig til at fortsætte som folketingsmedlem. Mandag blev hun idømt 60 dages ubetinget fængsel i Rigsretten.

Det var i forbindelse med instrukssagen om ulovlig adskillelse af asylpar, hvor den ene var mindreårig, i 2016. Dengang var Støjberg udlændinge- og integrationsminister.

Af partierne i Folketinget mener Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, at Støjberg fortsat er værdig til at være medlem af Folketinget.

DF har meddelt Folketingets administration, at partiet vil have ophævet den såkaldte clearingaftale, når der skal stemmes i Folketinget om Støjbergs værdighed.

Det betyder kort fortalt, at alle medlemmer af Folketinget skal møde frem og fysisk afgive deres stemme, hvis de vil være sikre på resultatet.

Normalt bruger Folketinget clearingaftaler, når der skal stemmes. Det er en uformel aftale mellem partierne, der sikrer, at medlemmer kan blive væk fra afstemninger, uden at det ændrer på et eventuelt flertal. Medlemmerne kan så bruge tiden på andet arbejde.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.