Stort flertal stemmer Støjberg ud af Folketinget efter dom

Jeg tror ikke, at I skal regne med, at det allersidste er sagt fra min side, siger Støjberg om sin fremtid.

Inger Støjberg er uværdig til at sidde Folketinget.

Det har et stort flertal i Folketinget tirsdag eftermiddag stemt for og besluttet, efter at den tidligere udlændinge- og integrationsminister i sidste uge blev dømt i Rigsretten.

- Jeg tror ikke, at I skal regne med, at det allersidste er sagt fra min side, siger Støjberg om sin fremtid.

Men hun afviser at sige mere og svare på spørgsmål.

Den tidligere minister tager afstemningen tirsdag "til efterretning" - uden "at bøje nakken".

- Jeg vil hellere stemmes ud af mine kolleger her i Folketinget, fordi jeg har forsøgt at beskytte nogle piger, end jeg vil stemmes ud af den danske befolkning, fordi jeg har vendt det blinde øje til, siger Støjberg.

Inger Støjberg er det første medlem i over 30 år, som stemmes ud af Folketinget. Før hende er kun fire medlemmer stemt ud, siden ændringen af grundloven i 1953:

Færingen Thorstein Petersen efter dom om overtrædelse af banklovgivningen. Tidligere minister Arnold C. Normann efter dom om uagtsomt manddrab.

Fremskridtspartiets Mogens Glistrup efter højesteretsdom for skattesvig og Hugo Holm, senere Anette Egelund, fra samme parti efter en voldsdom.

Inger Støjberg, som i sidste uge blev idømt 60 dages ubetinget fængsel af Rigsretten, har siddet i Folketinget i tyve år siden 2001.

Afstemningen følger en lang debat anført af Dansk Folkeparti, som blandt andet borede i, hvordan partier kan smide Støjberg ud af Folketinget, mens de samtidig støttede intentionen i det, som hun er dømt skyldig i.

Nemlig at adskille asylpar, hvor den ene part var mindreårig. Instruksen var ulovlig, og Støjberg gjorde det med forsæt, lød dommen fra Rigsretten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.