Vinterpakke til sundhedsvæsnet kan udløse bonusser

Danske Regioner lægger op til, at sundhedsmilliarden skal gå til bonusser, skriver Berlingske lørdag.

Supersygehus, Regionshospitalet Gødstrup <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

Supersygehus, Regionshospitalet Gødstrup Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Når Danske Regioner skal bruge den milliard kroner, der er afsat i en coronavinterpakke til sygehusvæsnet, vil det sandsynligvis blive i form af en række bonusordninger til de områder, hvor behovet er størst.

Det skriver Berlingske lørdag.

- Målet er, at pengene skal ud til medarbejdere "på gulvet", som skal belønnes for for eksempel at arbejde uden for normale arbejdstider.

- Patienterne skal behandles. De skal ikke stå på en venteliste, siger Christoffer Buster Reinhardt (K), formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, til avisen.

Sygehusvæsnet er ikke bare presset af flere coronasmittede, men også af, at kapaciteten er under pres.

Siden sygeplejerskekonflikten blev stoppet ved lov i sommer, har en del ansatte forladt faget. Desuden er de tilbageværende langt mindre tilbøjelige til eksempelvis at tage overarbejde eller at være fleksible i forhold til vagtplaner.

- Vi arbejder hele tiden på kanten af, at det kan komme til at gå ud over patienterne.

- Vi ser ind i en vinter, hvor vi formoder, at belastningen bliver endnu større. Og vi er allerede presset til det yderste, siger overlæge på Rigshospitalets intensivafdeling Nicolai Haase om den generelle situation.

Ifølge et notat fra Danske Regioner er der lagt op til at lave en række bonusser. Blandt andet til FEA-vagter. Det står for Frivilligt Ekstra Arbejde.

Der lægges også op til bonus for "at påtage sig nye opgaver, udføre tjeneste udenfor det normale tjenestested, medvirke til bedre fordeling af vagtbelastning".

Og sidst en særlig bonus for at tage aftenvagter, nattevagter og weekendvagter.

- Der er virkelig brug for holde fast på de medarbejdere, der er nødvendige for at holde sundhedsvæsenet kørende hen over vinteren.

- Men det er også vigtigt, at nogle af pengene bruges på at stille en bonus i sigte til de medarbejdere, som ønsker at vende tilbage til sygehusene. Dette er starten på noget, som vi kommer til at se mere af, hvis man skal holde sundhedsvæsenet i gang. Det er ikke nok at gøre det hen over vinteren, siger formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen til Berlingske.

Det er forventningen, at pengene bliver udmøntet før jul.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.