Politiker i praktik

Ane Halsboe-Larsen (S) var i tømmerlære for en dag

Ane Halsboe-Larsen (S) var i praktik som tømrer for en dag. Foto: Martin Damgård

Ane Halsboe-Larsen (S) var i praktik som tømrer for en dag. Foto: Martin Damgård

PANDRUP:Ane Halsboe-Larsen (S) vil de kommende uger være i praktik hos en række virksomheder for at finde ud af, hvilke udfordringer erhvervslivet tumler med. Mandag gjalt det tømrervirksomheden Golding Byg, som netop nu renoverer Jetsmark Hallen.

Dagens opgave er isolering af tag over trappeopgang samt pålæggelse af tagplader.

- Jeg er godt nok glad for mine lange ærmer, siger Ane Halsboe-Larsen, mens hun puster ud et øjeblik og afslører, at hun kradser over det hele. Fibre fra isolering har det med at flyve ind af sprækker i ærmer og halskrave, konstaterer hun tørt.
Men hun tager det med et stort smil og får også ros fra mester. Han tør ikke andet, nu hvor den lokale verdenspresse er mødt frem.

Lettere at udskrive bøder

Ane Halsboe-Larsen fortæller, at krisen også kradser i håndværkerbranchen for tiden. Østeuropæisk arbejdskraft oversvømmer og underbyder markedet og omgår reglerne.

Derfor vil hun gerne arbejde for, at Arbejdstilsynet får lov til at udskrive bøder, når tilsynet konstaterer ulovligheder.
- Kun politiet kan give bøder i dag. Det betyder ofte, at beviserne er ryddet af vejen eller synderne over alle bjerge, inden bødehæftet bliver fundet frem.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
40.000 kunder ramt af strømafbrydelse
Luk