Politiker: - Sats på lavenergiboliger

Jammerbugt Kommune bør droppe planerne om at sælge et nyt boligområde i Aabybro til et privat investor. I stedet bør kommunen selv byggemodne området og satse på lavenergi og miljørigtigt byggeri. Sådan lyder et forslag fra Erik Ingerslev (SF), medlem af Jammerbugt Kommunalbestyrelse.

Henrik Strømgaard
Erik Ingerslev er overbevist om, at et lavenergiområde i Aabybro vil profilere kommunen og være attraktivt for nybyggere.
Lokalpolitik 2. december 2007 16:17

Han mener, at et sådan boligområde vil profilere kommunen. - Vi vil gerne være foregangskommune. Her er virkelig en god mulighed for at tage førertrøjen på og skabe noget unikt i Nordjylland, siger Erik Ingerslev. Han lader sig blandt andet inspirere af Egedal Kommune, som i den nye bydel Stenløse Syd har gjort klar til 750 boliger. Alle opført som lavenergihuse. Kravene til at reducere energiforbruget suppleres med krav om, at der skal bygges på måder og med materialer, der belaster miljøet mindst muligt. Der bygges for eksempel uden pvc og trykimprægneret træ. Regnvand opsamles og bruges til toiletskyl. 20. december skal Jammerbugt Kommunalbestyrelse tage stilling til, om boligområdet ved Øster Hovensvej - med Kattedamsvej mod syd og Thomasmindevej mod nord - skal sælges til en privat og udstykkes. alt afhængigt af planlægning vil der kunne være omkring 70 grunde. Erik Ingerslev mener dog, at det vil være en fejl at sælge området, og at kommunen selv kan få råd til at byggemodne området. - Med en beliggenhed i et rekreativt område op til den nye, bynære skov, vil det være let at sælge grundene, siger Erik Ingerslev.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...