Politiker trækker anklager mod canadisk imam tilbage

Lars Aslan Rasmussen (S) har ikke dokumentation for at sige, at imam er kommet med skadende udtalelser.

Lars Aslan Rasmussen, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, trækker anklager mod den canadiske imam Yahya Ibrahim, der onsdag skal holde foredrag hos Det Islamiske Trossamfund i København, tilbage.

Mandag udtalte Lars Aslan Rasmussen, at Yahya Ibrahim tidligere er kommet med hadefulde udtalelser om jøder og kristne.

Aslan Rasmussens anklager var baseret på en artikel, der blev bragt i den britiske avis The Telegraph og fra en artikel på den jødisk-muslimske organisation Stand For Peaces hjemmeside.

Artiklen i The Telegraph blev efterfølgende trukket tilbage, fordi avisen fejlagtigt havde tilknyttet udtalelserne til den canadiske imam.

- Hvis det ikke er rigtigt, at han har sagt disse ting, så er det selvfølgelig ikke rigtigt.

- Så er diskussionen ikke længere. Så har jeg refereret til forkerte kilder, siger Lars Aslan Rasmussen, der erkender, at han tog fejl, da han stolede på det han læste fra The Telegraph og Stand For Peace.

Spørgsmål: Mandag anbefalede du, at foredraget med Yahya Ibrahim blev aflyst, og at han ikke bør have lov til at rejse ind i Danmark. Mener du stadig det?

- Ja, det gør jeg. Han er stadig tilknyttet AlMaghrib-Instituttet, som for mig at se er stærkt islamistisk og kontroversielt.

- Så det læner sig stadig op ad rækken af uheldige personer, som besøger Islamisk Trossamfund, siger Lars Aslan Rasmussen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.