Politikere dømt ude af optog

Med 21 indslag bliver optoget i Aars på søndag det største nogensinde

Lasse Damsgaard
Lone Østrup Bentzen, Aars Svømmeklub, blev sidste år valgt til Årets Kimbrer nummer 40. Hun er mangeårig formand og ildsjæl i Aars Svømmeklub. Hvem der skal være Lone Østrup Bentzen afløser bliver afsløret på søndag foran et formentligt talstærkt publikum ved scenen i Anlægget. Arkivfoto: Lars Pauli
Svømning 3. september 2013 06:48 - Opdateret 3. september 2013 15:08

AARS: Når Kimbrerfesten i Aars på søndag lukker for denne gang, så kan byfestledelsen om ikke andet notere sig mindst én rekord.

For med 21 forhåndstilmeldte indslag i optoget søndag over middag er der dømt deltagerrekord.

Og antallet kunne faktisk have været endnu større, hvis ikke byfestformand Morten Rasmussen havde slået bremsen i og stoppet et par politiske partier.

- Vi har på forhånd skullet godkende det, partierne ville stille op med. For at sige det ligeud: - Vi gider ikke en bil med et partibogstav klistret på og nogle politikere, der bare render rundt og deler propagandamateriale ud til det kommende kommunalvalg, siger Morten Rasmussen.

- Det er ikke fordi, vi på forhånd dømmer politikerne og partierne ude. Men de skal altså komme med noget kreativt og gå efter præmierne, nøjagtig ligesom de andre deltagere i optoget, siger Morten Rasmussen, som dog kan afsløre, at der er et par partier, som er røget gennem nåleøjet. Netop fordi de har været kreative.

Fem dage med fest

Når festlighederne indledes i morgen onsdag med bankospil og det store Kimbrerfestløb, er det samtidig optakt til fem dage med et tætpakket program, der gerne skal være med til at spytte godt i klubkasserne hos de 11 foreninger og klubber, der står bag festen.

Hele overskuddet går til foreningerne, som stiller med i alt omkring 700 frivillige i festdagene.

- Vi har tidligere præsteret et overskud i omegnen 250.000 kr. på selve festen plus de penge, som Pengeynglerne kommer med fra deres aktiviteter. Og det skal være mindst det leje vi skal ligge i, for der bliver brugt enorme armkræfter på arrangementet, siger Morten Rasmussen. Han lægger dog ikke skjul på, at ambitionen hos byfestledelsen på lidt længere sig er mindst 300-400.000 kr. i overskud på festen plus hvad der måtte komme ind hos Pengeynglerne.

- På selve festen tror jeg ikke vi i år kommer over 250.000 kr. i overskud, for vi har nogle udgifter fra sidste år med over på dette års byfestregnskab.

- Men på sigt skal vi gerne højere op, siger han.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...