Politikere i åbent skænderi om havn

Aalborg Havn forbigået i trafikaftale, men ingen vil tage skylden

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Folketingsmedlem Rasmus Prehn (S) og Aalborg-rådmand Mariann Nørgaard (V) er stærkt uenige om, hvem der har skylden for, at Aalborg Havn blev forbigået i det trafikforlig, som Folketinget indgik i sidste uge - og som havnens direktør Claus Holstein kaldte ”politisk makværk”.

Ifølge NORDJYSKE Stiftstidende mener Rasmus Prehn, at Mariann Nørgaard ikke har gjort folketingspolitikerne tilstrækkelig opmærksomme på havnens ønske.

Mariann Nørgaard mener, at det tværtimod er Rasmus Prehn, der som transport- ordfører for regeringens største parti spiller en vigtig rolle, som ikke har gidet lytte til hende.

De to politikere er kun enige om én ting: at det er særdeles beklageligt, at de 59 millioner kroner, som Aalborg Kommune havde søgt til at udvide tilkørselsvejene til havnen, ikke kom med i forliget.

- Altid 3. fjordforbindelse

- Havde jeg vidst, hvor stort et ønske den udvidelse er for havnen og kommunen, havde jeg måske gjort en større indsats for at få den med i forliget. Men det er altså svært at vide, at det er et stort og hedt ønske, når Mariann Nørgaard ikke gider tale om andet end den tredje limfjordsforbindelse, hver eneste gang vi har diskuteret infrastruktur med hende, siger Rasmus Prehn.

- Mariann Nørgaard har aldrig givet udtryk for, at havneudvidelsen er noget særligt ønske for Aalborg. Al kommunikation fra Aalborg Kommune har handlet om fjordforbindelsen. Og under forhandlingerne om forliget har borgmestre og havnedirektører fra de andre havnebyer været til stede i dagevis på Christiansborg. Der har ikke været en eneste politiker fra Aalborg, og så er det altså svært at trænge igennem, siger Rasmus Prehn.

- Taler mod bedre vidende

Mariann Nørgaard afviser blankt kritikken.

- Rasmus Prehn taler mod bedre vidende. Jeg har haft adskillige møder med efterhånden fem-seks transportministre, hvor jeg har præsenteret det katalog, vi har over ønsker til infrastruktur her i Aalborg, som vi gerne vil have statens støtte til. I det katalog indgår havnevejene, så der er ikke noget at tage fejl af, siger Mariann Nørgaard.

- Det er Rasmus Prehn, der ikke har lyttet ordentligt efter. Beskyldningen mod mig for ikke at råbe højt nok er bare en dårlig undskyldning for ikke at have gjort sit arbejde godt nok, siger rådmanden.

Rasmus Prehn vil nu forsøge at få havneprojektet med i en pulje på 100 millioner kroner, som endnu mangler at blive fordelt i trafikforliget. Skulle det lykkes ham at få sine kolleger i Folketinget med på ideen, er det dog langt fra sikkert, at det vil vække begejstring hos Mariann Nørgaard.

- Det haster faktisk mere med at få lavet en motorvejstilslutning til Egnsplanvej, der skal forbinde motorvejen med kvarteret omkring det kommende supersygehus i Aalborg Øst. Den tilslutning skal laves, og da det handler om en motorvej, er det staten, der skal betale. Det er et projekt til 100 millioner kroner, oplyser Mariann Nørgaard.

Aalborg er ikke den eneste nordjyske ansøger til den sidste pulje af penge til infrastruktur. Samtlige nordjyske havne blev forbigået i trafikforliget, så også de vil være at finde i feltet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.