Udland

Politikere kogte over: Nævekamp i Venezuelas parlament

Blodig politiker siger, at der skal mere end vold til at få oppositionen til at lukke munden i olielandet.

Politikere kogte over: Nævekamp i Venezuelas parlament

En række politikere kom til skade, da det tirsdag lokal tid kom til håndgemæng i Venezuelas parlament.

Parlamentarikerne diskuterede det nyligt overståede og meget omdiskuterede præsidentvalg i landet, hvor oppositionen led et nederlag til afdøde Hugo Chavez' kandidat, Nicolas Maduro.

Oppositionen hævder, at syv af deres medlemmer blev angrebet og såret, da de protesterede mod et tiltag, der skulle fratage dem retten til at udtrykke deres afvisning af valgresultatet over for parlamentet.

- De kan slå os, fængsle os, dræbe os, men vi vil ikke sælge vores principper, siger et af oppositionens parlamentsmedlemmer Julio Borges til en lokal tv-station.

Med et blodigt, forslået ansigt tilføjer han, at "disse slag giver os mere styrke".

Regeringen bebrejdede derimod deres "fascistiske" rivaler for at begynde slagsmålet, der i den grad illustrerer, hvor hadsk forholdet er mellem de stridende parter i den olierige nation.

- I dag blev jeg igen nødt til at forsvare kommandantens (Chavez, red.) arv, siger medlem af regeringsfløjen i parlamentet Odalis Monzon og tilføjer, at flere af hendes kolleger blev angrebet og slået af oppositionens medlemmer.

Tumulten fandt sted bag lukkede døre, men i en video vist på den private, regeringsfjendtlige tv-station Globovision kan man se parlamentarikere slås, mens andre råber, at de skal stoppe volden.

Tv-stationen siger, at den har modtaget videoen fra en politiker.

50-årige Maduro vandt 14. april en snæver sejr på 1,5 procentpoint over oppositionslederen Henrique Capriles. 40-årige Capriles har siden nægtet at anerkende modstanderens sejr, som ifølge ham er opnået ved hjælp af valgfusk.

Valget viste, at nationen er dybt splittet efter 14 år med Chavez' socialistiske styre.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.