Politikere og erhvervsliv kræver opgør med 7-trinsskalaen

Den nuværende karakterskala er for unuanceret og fører til for mange topkarakterer, lyder kritikken.

Såvel politikere som erhvervsliv vil gå 7-trinsskalaen efter i sømmene.

Den er for unuanceret, fører til for mange topkarakterer og gør det umuligt at belønne de enestående præstationer, som det var muligt med 13-skalaen, lyder kritikken blandt andet.

Det skriver Berlingske.

Ønsket om et serviceeftersyn kommer fra flere partier og Dansk Industri (DI).

Ifølge Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, er der et problem med "den grundlæggende tankegang" bag den nuværende skala.

- Det er blevet en fejlfinderskala, hvor man ikke længere kan bedømme den usædvanlige og selvstændige præstation, som man kunne med 13-tallet, siger han til Berlingske.

Også de Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten vil have et eftersyn af skalaen.

Alle fire partier savner en grundlæggende diskussion af karaktersystemet og mener, at der er for få muligheder for at bedømme studerende ud fra andet end et tal.

- Det er en god idé at nytænke karakterskalaen, for i dag bidrager den i alt for høj grad til den nulfejlskultur, der er opstået i uddannelsessystemet. Den bidrager ikke til, at studerende skal tænke kreativt, siger Jacob Mark, der er uddannelsesordfører i SF.

Underdirektør i DI Charlotte Rønhof opfordrer til, at der bliver nedsat en egentlig kommission, der skal se nærmere på fordele og ulemper ved 7-trinsskalaen.

- Jeg hælder nok mest til, at man skrotter den. Min fornemmelse er, at skalaen er ved at have udspillet sin rolle, siger hun til Berlingske.

12-skalaen blev indført i 2007, og hovedargumentet var at gøre danske karakterer mere sammenlignelige med udenlandske karakterer.

Dengang var forventningen, at kun hver tiende beståede eksamen ville udløse et 12-tal. Men i dag bedømmes 16 procent af de beståede eksamener på universiteterne med 12.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.