Politikere slår ring om SIFA

SIFA’s bingo-krise får politisk oprør til at ulme både lokalt og landspolitisk. Borgmester vil kæmpe for SIFA

Hvert år donerer SIFA (Samvirkende IdrætsForeninger - Aalborg) cirka to millioner kroner til foreninger i Aalborg Kommune. En ny bekendtgørelse spænder ben for det arbejde, og det får nu både lokale politikere og folketingsmedlemmer på banen. De kræver ministerens indgriben. Foto: Nicolas Cho Meier <i>Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier</i>

Hvert år donerer SIFA (Samvirkende IdrætsForeninger - Aalborg) cirka to millioner kroner til foreninger i Aalborg Kommune. En ny bekendtgørelse spænder ben for det arbejde, og det får nu både lokale politikere og folketingsmedlemmer på banen. De kræver ministerens indgriben. Foto: Nicolas Cho Meier Nicolas Cho Meier - NORDJYSKE Medier

AALBORG:SIFA TV Bingo har været presset, siden Skatteministeriet og Spillemyndigheden i 2010 blev bedt om at modernisere reglerne for almennyttige lotterier.

Et pres der betyder, at SIFA (Samvirkende IdrætsForeninger - Aalborg) i går officielt meldte ud, at kassen er lukket, fordi SIFA’s guldkalv, TV Bingo, synger på sidste vers. Dermed kan de foreninger, der gennem de seneste 30 år har modtaget cirka 60 millioner kroner i støtte til blandt andet udstyr, efteruddannelse og rejser, ikke længere forvente økonomisk støtte.

Alligevel smider man ikke håndklædet i ringen. Og heller ikke politisk er man klar til at opgive kampen for SIFA’s TV Bingo.

Troede sagen var afsluttet

I 2012 gik flere politikere ellers i brechen for SIFA TV Bingo. En af dem var folketingsmedlem Rasmus Prehn (S), der ad flere omgange bad den daværende skatteminister, Holger K. Nielsen (SF) om at række ud og frede SIFA.

- Jeg havde indtryk af, at skatteministeren fik øjnene op for problemet. Jeg troede, den sag var lukket. Derfor er jeg noget oprevet over at læse, at en ny bekendtgørelse er på vej, som gør mange af de samme ting, vi prøvede at forhindre, siger Rasmus Prehn.

Af samme grund har han tænkt sig at tage fat i skatteminister Benny Engelbrecht. Med det samme, understreger MF’eren, der ikke er alene om at række en politisk hjælpende hånd ud til SIFA.

Blandt de mange, der har valgt at reagere, er byrådspolitiker og MF’er, Per Clausen (EL), MF’er Flemming Møller Mortensen (S) og MF’er Torsten Schack Pedersen (V), der alle vil kontakte skatteminister Benny Engelbrecht (S) for at få SIFA TV Bingo fredet.

Afviser at kommentere

Hos Skatteministeriet og Spillemyndigheden har man smækket låget i i forbindelse med sagen om SIFA TV Bingo.

Ifølge Skatteministeriets presseafdeling ønsker hverken myndighedens og ministeriets ansatte at kommentere på den konkrete sag, før høringsprocessen er overstået 5. marts, og alle høringssvar er læst og taget til efterretning.

Samtidig afviser man at forklare baggrunden for hvorfor, bekendtgørelsen er udformet, som den er.

Skatteminister Benny Engelbrecht bakker i den forbindelse op om sit ministerium.

- Men jeg vil naturligvis invitere alle, der er reguleret af bekendtgørelserne, til at udnytte høringen og byde ind med deres besyv, siger Benny Engelbrecht.

I Aalborg arbejder man på at gøre netop det, understreger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).

- Det er en katastrofe for sporten i Aalborg, hvis tv-bingo lukker, siger han.

Vil samle byråd til modsvar

Borgmesteren vil derfor forsøge at samle byrådet i Aalborg om et høringssvar, hvor det klart fremgår, at man finder det undergravende for foreningslivet i Aalborg.

- I bund og grund handler det jo om, at man med forslaget forsøger at favorisere Danske Spil ganske voldsomt, uddyber Thomas Kastrup-Larsen.

Han vil også selv tage personlig kontakt til skatteminister Benny Engelbrecht (S) og alle Folketingets skatteordførere for at gøre dem helt klart, at lovforslaget er ilde set med lokale briller.

Men borgmesteren mener også, at der er nogen, som har sovet i timen, og han opfordrer idrættens egne organisationer til at komme på banen og støtte op om SIFA.

- Idrættens organisationer må tænke sig en smule om, for de sidder jo i bestyrelsen for Danske Spil - blandt andre DGI’s formand. Det er rigtigt, at Danske Spil også støtter idrætten, men det er på nationalt plan, og det er ikke særlig heldigt, hvis det her lovudspil bliver på bekostning af de lokale udbydere. Den her sag må give anledning til selvransagelse i idrættens egne organisationer, mener Aalborgs borgmester.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden