Politikere tager gerne skraldet

Fire lokale politikere går gerne i forvejen for den gode sag, at fjerne affald fra gader, veje og natur. Søndag går det for alvor løs

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De bliver sendt af sted af DN-formand Anette Bruun Hansen. Foto: Michael Koch

Der var fangst med det samme, da lokale politikere gik i skoven og ledte efter affald. Søndag har Danmarks Naturfredningsforening sin store affaldsdag, og de fire som stillede op til en forprøve i Rebild Bakker var Gert Jensen, Klaus Anker Hansen, Flemming Møller Mortensen og Per Vilsbøll. Foruden en renere natur, et renere miljø, håber formanden for Danmarks Naturfredningsforening, Anette Bruun Hansen, Skørping, at kampagnen vil få folk også til at tænke over, hvad de køber, inden de senere smider det væk. I form af plastik, glas, batterier og al det vi fylder hverdagen med. Alt i alt deltog sidste år 82.000 i indsamlingen og der blev fjernet 160 tons affald og 197.000 dåser. Alene i Rebild blev der sidste år indsamlet 1.910 tons affald og 2.722 dåser.