Politikere taget i skole

Aalborgs byråd mødt af protesterende borgere før behandling af sparebudget

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Henrik Bo

AALBORG:Forældre, pædagoger, 3F’ere, plejepersonale og ældre i Aalborg var torsdag eftermiddag mødt op foran Medborgerhuset i Rendsburggade.

Demonstranterne er stærkt utilfredse med forslaget om, at der skal spares 128 mio. kroner på Aalborg Kommunes budget for det kommende år. Flere fik også en snak med politikerne, hvor de forsøgte at overbevise beslutningstagerne om deres argumenter.
For at vise, at spareforslaget svarer til 330 stillinger, blev der delt sedler ud med numre fra 1 til 330. Men det kneb med at få alle numre afsat, for flere var der trods alt ikke mødt op foran byrådssalen.
- Vi er træt af mange af de besparelser, som er lagt frem, men for hver eneste besparelse nogen ønsker at ændre, skal man bare holde sig for øje, at der skal findes en tilsvarende et andet sted, hvis vi skal nå de 128 millioner kroner, lød det inden budgetbehandlingen fra fungerende borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S).
Han står fast på, at der ikke skal lukkes skoler, og samme holdning har Venstres Tina French Nielsen, og dermed ser det ikke ud til, at skolelukninger i denne omgang kan afbøde sparekataloget.
- Protesterne gør indtryk, men jeg synes ikke, at vi skal lukke skoler bag lukkede døre. Vi skal i stedet lægge en vision for skoleområdet frem til åben debat.
De konservative har erklæret, at skolelukninger er en vej til at spare.
- Når vi lukker børnehaver, fordi vi ikke har børn nok, må det samme også gælde for skolerne, siger Thomas Krarup.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.