Politikere til Rigspolitiet: Stram op når I hjælper os

Rigspolitiet har leveret utilstrækkelige oplysninger til Folketinget, og politikerne udtaler derfor kritik.

Politikere til Rigspolitiet: Stram op når I hjælper os

Det er ikke kun ministrene, der skal levere tilstrækkelige oplysninger, når de bliver spurgt af Folketingets politikere, det er også Rigspolitiet, fastslår medlemmerne af Folketingets Transportudvalg.

Et flertal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Liberal Alliance og Konservative kalder Rigspolitiets ageren for "særdeles utilfredsstillende" i en såkaldt tillægsbetænkning til et lovforslag.

Kritikken, der officielt er rettet mod transportministeren og justitsministeren, går på, at politiet ikke har formået at fortælle, hvor mange lovovertrædelser af reglerne for cabotagekørsel, der er begået af henholdsvis busser og lastbiler.

- Næse på vej til transportministeren og justitsministeren fra et flertal i Transportudvalget. Der er åbent samråd med transportministeren i dag, skriver Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til Ritzau.

Ifølge Enhedslistens Henning Hyllested er kritikken dog ikke i nærheden af en såkaldt næse, som der senest er blevet uddelt til SF's socialminister, Annette Vilhelmsen, for hendes ageren i tildelingen af en million kroner til Zornig-projektet Stemmer på kanten.

- Det er en almindelig kritik, men det er Rigspolitiets statistikere, vi er ude efter. Vi har før været ude for det, når vi har spurgt dem, at det kræver manuel gennemgang af en række sager, og at man derfor ikke vil opgøre det mere specifikt, end man gør.

- Nu er de nødt til at stramme op fremadrettet, og så vidt jeg forstår, er de i gang med processen, siger Henning Hyllested.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.