Politikere vil kende skatteskyldneres adresse i udlandet

Personer med skattegæld kan flytte til udlandet uden at opgive en adresse. Politikere vil ændre reglerne.

Nye forhandlinger om boligbeskatningen Foto: /ritzau/Dresling Jens/arkiv

Nye forhandlinger om boligbeskatningen Foto: /ritzau/Dresling Jens/arkiv

8,1 milliarder kroner. Så meget skylder omkring 100.000 danskere bosat i udlandet de offentlige kasser i Danmark.

Og for at give skattevæsnet en chance for at inddrive den gæld, bør det være et krav, at skyldnerne oplyser deres adresse i udlandet til de danske myndigheder.

Det mener Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen. Og skatteminister Karsten Lauritzen (V) erklærer sig i et folketingssvar "principielt enig".

- Helt generelt mener jeg, at det er vigtigt at styrke Skats muligheder for at inddrive gæld til det offentlige hos skyldnere, der er bosat i udlandet, skriver ministeren.

- Når det er sagt, er det vigtigt at være opmærksom på, at en sådan regel i praksis vil være svær at håndhæve, fordi en skyldner jo når som helst kan fraflytte Danmark uden at give besked til myndighederne.

Jesper Petersen mener heller ikke, at kravet om at oplyse sin adresse kan stå alene. Der er også behov for at samarbejde med de lande, der i dag ikke samarbejder.

- Det er fuldstændig uholdbart, at det i dag ser ud til at være muligt bare at rejse fra sin skattegæld og lade resten af danskerne hænge på regningen, siger Jesper Petersen.

- Det er både et spørgsmål om de otte milliarder kroner. Men det er også et moralsk spørgsmål for resten af danskerne, at man ved, at der bliver inddrevet på den her gæld, siger han.

Spørgsmål: Hvad er egentlig forklaringen på, at man ikke har skullet oplyse sin adresse indtil nu?

- Det synes jeg selv, er et godt spørgsmål. Jeg må erkende blankt, at jeg ikke anede, at det var sådan. Men indimellem bliver man klogere af at grave sig ned i et område, siger Jesper Petersen.

Politikerne er allerede blevet enige om at styrke den offentlige gældsinddrivelse, der nærmest har været kollapset efter et fejlslagent it-system.

Karsten Lauritzen vil tage forslaget om pligt til at oplyse en udenlandsk adresse med i de videre drøftelser.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.