Politikere vil lukke børnehave

Børnehaven Hedelundsgade i Brønderslev skal lukkes - der er ikke børn nok

Arkivfoto <i>Kurt Bering</i>

Arkivfoto Kurt Bering

BRØNDERSLEV:Børnehaven Hedelundsgade skal lukke med ugangen af juli måned i år. Det har politikerne i børne- og skoleudvalget besluttet på et møde tirsdag.

- Det er fordi vi kan se på børnetallet, at vi står med to afdelinger i den ny børnehave, hvor der er 31 børn, og det holder ikke. Uanset om der er 31 børn, så skal vi betale for at drive en børnehave til 41 børn for at kunne bibeholde serviceniveauet og en bemanding, der er forsvarlig. Når vi har to afdelinger, hvor vi kommer til at betale for 20 pladser, så skulle man forringe tilbuddet andre stedet, og det synes vi ikke er farbar vej, siger udvalgsformand Peter H. S. Kristensen (S).

Hedelundsgade er sammenlagt med børnehaverne Midgaard og Jyllandsgade. Det er Jyllandsgade, der også står til kun at have 31 børn til august, når skolebørnene rykker ud, mens Midgaard vil få 39 børn på det tidspunkt.

Der skal nu en proces i gang med forældre og personale, hvor man skal finde ud at, hvordan overflytningen af børnene til de andre afdelinger skal foregå i praksis.

- Vi synes selvfølgelig, det er trist, men vi synes ikke, der er mange andre muligheder, konstaterer Peter H. S. Kristensen med henvisning til, at man tidligere har besluttet, at man ikke vil tvinge forældre til at vælge bestemte børnehaver.

Direktøren for børn og kultur var onsdag morgen ude i Hedelundsgade for at fortælle om beslutningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.