Politikere: Vores børn skal ikke cykle her

Borgmesterkandidater var enige om, at cykelsti har høj prioritet, men konkrete valgløfter udeblev

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NØVLING/VISSE:De to borgmesterkandidater kom stort set i mål samtidigt ved onsdags morgens cykeltur fra Visse til Nøvling, og der var heller ikke den store afstand mellem de to, hvad angår vilkårene for cyklister på strækningen, der reelt er at betragte som skolevej for Vissebørn med skolegang i Nøvling.

Hverken Tina French Nielsen (V) eller Thomas Kastrup-Larsen (S) ville turde lade deres børn cykle de få kilometer ad den slyngede vej, specielt ikke i den tætte morgentrafik.

- Nej, ikke tale om, bilerne kommer susende lige forbi, og så er de endda mere forsigtige, fordi vi kører mange i flok i dag, lød det fra Tina French Nielsen, mens Thomas Kastrup-Larsen erklærede vejen for trafikfarlig, og at det ikke var ubegrundet, at det lille felt af politikere og repræsentanter for Nøvling skole ikke havde truffet et eneste skolebarn undervejs.

- Oplagt at kigge på

Det friske indtryk fra cykelturen arrangeret af skolebestyrelsen for Nøvling Skole fik dog ikke de to spidskandidater til at afgive konkrete løfter til borgerne i Nøvling og Visse, det blev ved hensigtserklæringerne.

- I den kommende periode skal vi have lavet flere cykelstier i landdistrikterne, og jeg synes den her er en af dem, det vil være oplagt at gå ind og kigge på. lød det fra Thomas Kastrup-Larsen, der påpegede, at den pågældende strækning stod i top på den gamle cykelstihandlingsplan blandt de cykelstier, der skal laves i landdistrikterne.

At cyklister trods det fortsat deler asfalt med de mange bilister for hvem strækningen tjener som en vigtig indfaldsvej til Aalborg, forklarer han med, at de cykelstiprojekter, der er besluttet i indeværende byrådsperiode, har været styret af, hvilke støttemuligheder, der har været fra statens side, og at det netop har været tilfældet for projekterne inden for Aalborgs bygrænse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.