Politikeres pensioner slår alle andre

Det er stort set umuligt for almindelige mennesker at få så gode pensionsordninger som folketingspolitikerne

En plads i Folketingssalen i 10 år sikrer en pension på et niveau, som man ellers kun ville kunne drømme om. Foto: Henrik Sorensen

En plads i Folketingssalen i 10 år sikrer en pension på et niveau, som man ellers kun ville kunne drømme om. Foto: Henrik Sorensen

De 179 medlemmer af Folketinget forgyldes med så gode pensioner, at det vil være umuligt for stort set alle andre borgere at opnå de samme ordninger. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
En analyse foretaget af forsikringsselskabernes organisation, Forsikring og Pension, afslører, at man for eksempel for at kunne hamle op med en pensionsordning for en politiker med 10 års anciennitet skal indbetale ikke mindre end 572.400 kroner årligt på sin private ordning.
Hvis man ligesom Folketingets medlemmer tjener 600.000 kroner om året (uden diverse tillæg, red.) vil det svare til, at man i 10 år skulle lægge ikke mindre end 95 procent af lønnen til side til alderdommen, skriver Jyllands-Posten.
Pensionseksperten aktuar Jørgen Svendsen fra firmaet Sejer & Svendsen tøver ikke med at udnævne Folketingets pensionsordninger til Europas bedste.
- Der er tale om ordninger, som stort set ingen andre danskere vil kunne opnå bare tilnærmelsesvis, fastslår han over for Jyllands-Posten.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.